Beismerte lassúságát a Canon, jön az 50/1.2L II

Két Canon hírről számolnánk be, az egyik egy interjúrészlet a Canon gurujával, a másik pedig egy pletyka az új 50-es L-ről.

A DPReview készített interjút a Canon ügyvezető igazgatójával és képalkotási üzletág vezetőjével, Masaya Maedával. Egyik kérdésük az volt, hogy ha a Sony készítene egy olyan APS-C vagy fullframe szenzort, amiről kiderült, hogy a jelenleg elérhető legjobb szenzor, akkor a Canon használná-e. A válasz:

Ha egy másik cég készítene egy olyan szenzort, amelyikről mi is úgy gondoljuk, hogy valóban a legjobb minőségű, egy percig sem hezitálnánk használni.

A másik kérdésük arra vonatkozott, hogy Masaya szerint is lassú-e a Canon a fejlesztések, új innovatív termékek bemutatása tekintetében, lévén, hogy sokan vádolják a céget azzal, hogy túl óvatosak és nem mutatnak be úttörő termékeket. A válasz:

Személyes véleményem is az, hogy lassúak vagyunk. Minden nap azt szajkózom, hogy “gyorsuljunk fel, gyerünk-gyerünk”! Mint vállalat az egyik legfőbb témánk jelenleg – az új technológiák fejlesztése mellett – az, hogy lerövidítsük az időt a fejlesztési fázis, és egy új technolgóia tényleges termékbe építése között. Muszáj lecsökkentenünk ezt az időt, ez a célunk jelenleg.

A másik hírünk pedig egy pletyka, miszerint még idén érkezik az új Canon 50mm f/1.2 II objektív. A pletykaforrás szerint a 85/1.2 II-höz hasonlóan ebbe is kerül lebegő lencsetag, mely segítségével elkerülhető az ún. focus shiftFényerős - értsd f1.0-f1.4 - objektíveket érintő fókuszhiba, melyért a szférikus aberráció felelős. Tág blendével fókuszálva az exponálás pillanatában beszűkített blendénél 'elmászik' az élesség. effektus. A hírek alapján az új 50-es obi könnyebb és gyorsabb lesz elődjénél, és megkapja a Canon legújabb és legjobb lencsebevonatait.

…és lesz vagy 800ezer Forint gondolom (a szerk.)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot