Elvileg úton vannak az új Canon tilt-shiftek

A Northlight Images weboldal információi szerint a Canon priorizálta a régi Tilt-Shift optikáinak, vagyis a 45mm TS-E és a 90mm TS-E frissítését.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEzek nagyon régi optikák, ráadásul az 17mm-es és a 24mm-es TS-E objektívekkel ellentétben ezek még nem is L-es jelölésűek. A beharangozott új verziók azonban már megfelelnének az új, 50 megapixeles 5D-knek. Mivel a Tilt-Shift obik eleve iszonyatosan drágák, ezek csúcsminőségű változatai vélhetőleg csillagászati áron lesznek kaphatók.

De ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis azt is hozzátették, hogy priorizálás ide vagy oda, a top-kategóriás üvegek beszállítása a Canonnak limitált, emiatt újabb high-end objektívek piacra dobása idén biztosan nem várható. Jóllehet a Canonnak van már extra gyártási kapacitása, de a termelés növelése fokozatos folyamat.

Tényleges termék tehát idén nem valószínű, de egy fejlesztési bejelentés bármikor jöhet.

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot