A hét legfeleslegesebb fotós termékei

Két új termékre is figyelmes lettem a neten, egyik arconcsapósabb, mint a másik. Klasszikus facepalm.

Az egyik cucc a Lumigraphe. “Mindig is szerettél volna lyukkamerával fotózni?” – szól a marketingkérdés a termékhez. Akkor jó hír számodra a Lumigraphe, melyet egy “leszerelt” divatfotós és feltaláló tervezett. Camera obscura a mobilodhoz. A kép magáért beszél, én nem is mondanék többet:

lueimgrp

Van még tovább. Itt a StuckOnz, a szelfibotok trónkövetelője! Egy nanotechnológiás tapasztóeszköz, amivel a mobilt vagy a tabletet sík felületekre lehet feltapasztani, könnyebbé téve ezzel a szelfizést.

stuckons

Gonoszság ide sorolni a Google ma bejelentett Photos szolgáltatását, de megteszem. Ingyenes, korlátlan, örök tárhelyet szolgáltatnak a fotóidhoz és videóidhoz (önálló szolgáltatásként, tehát nincs a Google+-hoz kötve), melyet elérhetsz a netről és a mobilodról egyaránt. Csak egy bibi van vele, hogy fotóból 16 megapixeles lehet csak a legnagyobb méret, így marad a mobilfotók tárolása csak. Jóllehet az Apple Photos appjára is ezt mondtam.

googlephotosheader

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Lehoczky Alfréd

    Aztat sajnos ne is elítsük, hogy az a különben tök jó harmóniás gép nem lyukkamera. Bijon bijon egy lencse cinyel az elején. Ha nem így lenne, azt a halvány képet, ami a hátfalra vetül, nem igazán érzékelné a mobil csúcsfényképezőgépe. Szerintem…

  • “Csak egy bibi van vele, hogy fotóból 16 megapixeles lehet csak a legnagyobb méret, így marad a mobilfotók tárolása csak.”

    Ne haragudj, ezt nem értem. Elmagyaráznád? Köszönöm!

  • Látom nem nagyon sikerül eljutni a válaszadásig, de sebaj. Szóval, 16 megapixel szerinted kevés? Egy fine art album és egy méretes nagyítás is simán megoldható belőle, ha jól tudom… Akkor hol a bibi?

    • Hogy a mai gépek többsége 16 megapixel fölött van. Alatta mar szinte csak a kompaktok meg a mobiltelefonok.