Capa in Color kiállítás hamarosan

61 évvel ezelőtt ezen a napon halt meg Robert Capa fotográfus, mikor Vietnamban egy aknára lépett. Az évforduló apropóján tett ki egy hírt a budapesti Capa Központ egy közelgő, érdekesnek ígérkező kiállításról.

Idézet a weboldalukról:

A Capa in Color kiállítás a fekete-fehér háborús képriportjairól világszerte ismert magyar származású fotográfus színes fotóit mutatja be – Európában először – a nagyközönségnek június 9-től a Capa Központban.
Robert Capa 1941-től rendszeresen, egészen 1954-ben bekövetkezett haláláig dolgozott színes filmmel is. Az átfogó kiállításon 100-nál is több színes fotográfia látható, ennek egy része még Capa életében megjelent ismert képes magazinokban, de többségükkel most először, a Capa Központban találkozhatnak a látogatók.

A Capa in Color tárlat mellett Robert Capa egykori legjobb barátjának és szerkesztőjének, a ma 98 éves John G. Morrisnak a fotói is láthatóak lesznek: ezek a felvételek a normandiai partraszállás idején készültek, s aztán hetven évig lapultak egy íróasztal fiókjában.

Várjuk nagyon! :)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot