Avedon az iPadeden

Szívesen böngésznél az egyik leghíresebb amerikai divat- és portréfotós, Richard Avedon munkái között és van iPad-ed? Ez az app neked szól.

Az Avedon nevével fémjelzett alapítvány egy ingyenes appot bocsájtott útjára, melyet iPadre lehet letölteni. A progi egy egyszerű és elegáns módját szolgáltatja annak, hogy böngészhessünk Richard Avedon életművében, megtekinthessük fotóit és megértsük azok folyamatát. Az archívumot nagyobb kategóriákra osztották, melyekre Avedon fókuszált, úgymint Divat, Portré és Riportfotó.

avedon1

Leírást találhatunk az egyes printekről és archívumáról, vizuálisan megtapasztalhatjuk kiállításainak történetét, és persze többszáz fotóját tekinthetjük meg, melyet közel fél évszázados karrierje alatt termelt.

avedon2

Richard Avedon a múlt század egyik legjelentősebb fotográfusa volt, többek közt kortársával, Irving Pennel “uralták” a Harpers Bazaar kiadványainak (pl. Vouge) címlapjait.

Az appot az AppStore-ban találjátok, Avedon címmel.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot