Itt a7R II, az új Sony csúcs-MILC

Frissítette a Sony a MILC csúcsgépét, az a7R-t, mely többek közt megkapta a valaha gyártott legnagyobb BSI szenzort, továbbá több mint 40 megapixeles.

Az új Sony A7R II egy 42.2 megapixeles, full-frame BSI szenzoros tükörnélkül rendszerkompakt. A BSI szenzor ugye Backside Illuminated, vagyis hátulról megvilágított szenzort jelent, amely technológia növeli a szenzor fényérzékenységét és dinamikatartományát. Őszinte legyek? Eddig is a Sony szenzorok voltak a trónon, a BSI FullFrame pedig várhatóan odatesz még egy lapáttal, így a többi gyártó már a zoknit is felkötheti, nem csak a gatyát. Cudar DXO eredmények lesznek itt kérem alássan… AA-szűrő sincs benne természetesen.

ILCE-7RM2_wFE35F14Z_right

A BSI szenzornak köszönhetően a kamera max ISO teljesítménye egyébként 102.400, ráadásul ez a szenzor 5 tengelyen stabilizált, ami 4.5 FÉ fórt jelent, amíg eljutnánk egy adott obi kézbőli berázásához…ráadásul az 5 tengelynek köszönhetően bármilyen irányba (síkban fel/le, tengelyesen fel/le, síkban jobbra/balra, tengelyesen jobbra/balra, + forgatás).

Sony-stabilization-other

A Sony a7II-n bemutatott 5-tengelyes stabilizálás

4589

Gyerünk mondjaaaad!!!

A gép 4K videót rögzít 30fps-sel, ez lehet fullframe felületen, vagy croppolva Super35-ön. Szenzorra épített fázisérzékeléses autofókuszt kapott, mely a szenzor 45%-át fedi le, ami gyakorlatilag 67%-a képterületnek minden irányba, ez pedig rekord a fullframe DSLR-ek között. A zárszerkezetét 500.000(!!!) expora tervezték, kevesebb a vibráció is, mint az elődmodellnél, ráadásul a masina elektronikus zárral is képes operálni.

Záridő 30s – 1/8000s, sorozat 5 fps, Wifi pedig a fedélzeten.

Ára? 3200 dollár. Szép esetét!

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • nem inkább A7R II?

    • Dehogynem! :D Ezt nem tudom hogy tudtam elírni. Mondanám, hogy szétszedtem tisztításra a billentyűzetet és rosszul raktam össze…de nem… :DD
      (javítva) Egyedül a tageknél írtam jól, de az meg nem látszik az oldalon.

      • Titkon már biztosan az új 5D-t várod :)

  • András

    Csak az ára zavaró:)