A Tamron is beáll a fixobit gyártók sorába

Hamarosan új Tamron obikat köszönthetünk a piacon, mégpedig fényerős fixeket stabival!

A 60-as, 90-es és 180-as makró objektíveit leszámítva a Tamron eddig nem gyártott (v. legalábbis jelenleg nem gyárt) fix objektíveket. A Sigma után hamarosan viszont újabb – várhatóan minőségi – kedvező árú fixeket üdvözölhetünk, ugyanis a pletykák szerint bemutatják az két első ilyen normál objektíveiket, a Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD és a Tamron SP 45mm f/1.8 Di VC USD személyében. Két fényerős fix (fullframe-re!) ultrahangos fókuszmotorral és optikai képstabilizátorral. Az elmúlt időszakban bemutatott Tamron obikból kiindulva valószínűleg a minőséggel sem lesz probléma, így azt mondom: mi kell még? Ja igen, egy ugyanilyen 85-ös.

A két új optika Canon, Nikon és Sony bajonettel jön majd, utóbbiban értelemszerűen nem lesz képstabi.

Kíváncsian várjuk, állítólag pár napon belül bemutatják hivatalosan.

(az illusztrációs fotón a Tamron már meglévő 60mm f/2 Macro objektíve látható)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • C64forever

    A Sigma már jócskán túllépet a “kedvező” áron szerintem, az új lencséi már nagyon drágák! A Tamron is kezd kilépni abból a szerepből ami rá és a Sigmara volt hárulva, talán majd a Tokina átveszi a helyüket.

    • Na jo de nem is olyan minőségűek mint amikor még olcsók voltak. A Sigma ART obik a 3x annyiba kerülő Zeiss optikakkal vetekszenek. A 2x többe kerülő Canon obiknál meg jobbak. A Canon most ugyan cserelgeti le őket, de a régi 300-400-500ezer forint helyett az újak már rendre 600-700-800ezer forintba kerülnek szóval ismét ott tartunk hogy a Sigma a 300-350ezer alatti obijaival es a brutal kepminoseggel igencsak olcsónak számít. A klasszikus olcsó obi a jövőben a kínai lesz (Ld Yongnuo).

      • C64forever

        Persze ez egyértelmű, az új Sigmák már professzionális minőségűek!