Megmutatta a Canon a 120 megapixeles DSLR-t

A Popular Photography készített képet az új gép prototípusáról.

Most vagy megunta a Canon az állandó pletykaszivárogtatást és elébe megy a dolgoknak, vagy ez a gép hamarosan piacra kerül, de a 120 megapixeles DSLR fejleszétésnek tényét a napokban ugye hivatalosan is bejelentették, de ami mégfurcsább az az, hogy a gép prototípusát egy Canon Expo nevű new yorki rendezvényen be is mutatták. A 600mm f/4 IS DO BR objektívvel együtt.

A Popular Photography szerkesztője le is fotózta és Instagramon publikálta a gépet, ami ellent mond az eddig pletykáknak, ugyanis nem 1D-kategóriás váz lesz, hanem az 5D sorozatot fogja – úgy tűnik – erősíteni. Aztán az is lehet, hogy más neve lesz, mondjuk 4D (3D jó eséllyel nem, hiszem félreérthető lenne). A vázon egyelőre nincs típusjelzés, csupán csak annyi, hogy EOS.

Canon is showing off their prototype 120-megapixel DSLR at their expo in NYC. It’s pretty insane.

A photo posted by Popular Photography (@popphotomag) on

Ám, ha ezt a gépet már ilyen formában mutogatják – amit korábban szerintem soha nem tett a Canon -, az azt jelenti, hogy egy, már nagyjából kész gépről beszélünk, így nem kizárt, hogy idén viszontláthatjuk a masinát a hivatalos híradásokban, vagy akár a polcokon.

Az alábbi két fotón a Canon EF 600mm f/4 IS DO BR obi prototípusa látható, mely egy fényerős 600-as, amit a DO (Diffractive Optics) technológiának köszönhetően sikerült kompakt tokozásba préselni és persze megkapta a BR lencsetagot, amit a 35/1.4 II obiban már megismerhettünk. Az egyébként pár évig altatott DO technológiának köszönehetően az új 600-as 30%-kal kisebb és könnyebb lesz elődjénél. Hosszabb idő után a DO-t tavaly hozták vissza a 400mm-es optikájukkal, és most úgy tűnik készül belőle 600-as is.

600do

Ez csak egy mock-up, kb így fog kinézni a Canon szerint a 600mm DO obi. A vörös gyűrű érdekes, mert a DO optikák zöld gyűrűt szoktak kapni.

600mm_do_br

Ez egy kiállított darab, mely formáját tekintve nem a végleges lesz, de a belsejében már a végleges optikai rendszer csücsül, így a látogatók kipróbálhatták a 600/4 DO obit

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot