Itt az új Sony a68 SLT gép

A Sony váratlanul bemutatta legújabb A-bajonettes, féligáteresztő tükrös fényképezőgépét, az a68-at.

Már a csapból is a Sony folyik. Mi is most írtunk cikket az a7-ről, a DPReview-n is most jelent meg cikk az a7RII sportfotózásra való alkalmasságáról (nem igazán alkalmas profi használatra), időközben bemutatták az új firmware-t ami tömörítetlen RAW-t kínál az a7II-ben, erre ma bemutatják teljesen váratlanul az a68-at, mely az elfeledettnek hitt A-bajonettes, SLT (féligáteresztő, fix tükrös) rendszer legújabb tagja. Mindezt kb egy hónappal az után, hogy a Sony UK azt nyilatkozta a Facebookon, hogy nem lesz a közeljövőben A-bajonettes gép bejelentés és az a7 széria felé akarták terelni csóri érdeklődőt. Miért kell kamuzni…? Nyilván embargó van a bejelentés előtt, de akkor mondják azt, hogy sajnos nem tudunk nyilatkozni/nem tudjuk/sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk…vagy azt, hogy lesz, de részleteket nem árulhatunk el. Na mindegy.

a68_front-Large

Az új Sony Alpha a68 tehát egy 24MP-es APS-C szenzoros gépváz, melynek legkomolyabb tulajdonsága a gyártó szerint az új 4D Fókuszrendszer. Ez 79db fókuszpontból áll, mely állítólag a kategória legtöbbje (de hülye szó), ebből a 15 keresztszenzoros és f/2.8-nál duplaérzékeny pont segíti a gyors és pontos témakövetést, a Sony szerint akár -2FÉ-ig, ahol más kamerák már küzdenek. Folyamatos követés mellett 8fps sorozatot tud a gép, érzékenysége ISO 100-25.600 között állítható és természetesen beépített stabilizátora van. Keresője 100% lefedettségű OLED, az LCD-je 2,7″ átlójú és kihajtható. Videó ügyben FullHD-t hoz a gép, azt viszont folyamatos követő fókusszal, továbbá 10db testreszabható gombbal látták el a masinát.

a68_tilt_low-Large

A gép 2016 márciusában (5 hónap???) lesz kapható Európában, 600 eurós áron.

a68_top-Large a68_rear-Large

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot