Itt az első két autofókuszos Samyang obi

Sajnos azonban csak Sonyra való…

A Samyang bemutatta két új optikáját, melyek a gyártó életében elsőként autofókusz motort kapatak, ezzel a Samyang is beállt a Sigma, Tamron és Tokina alkotta, meglehetősen mostoha sorsú 3rd party sorba (értsd folyamatos küzdelem a pontossággal és az új fényképezőgép modelllekkel).

Sajnos azonban egyelőre csak Sony E-bajonettre (pontosabban Sony FE bajonettre) jött a két obi, tehát fullframe Sony mirrorlessekre lehet rácsatolni. Az egyik egy Samyang 50mm f/1.4 AS IF UMC obi, a másik pedig egy 14mm f/2.8 AS IF UMC, vagyis egy normál és egy remek ultranagylátó optika. Zseniális kezdés, a Samyangok képminőségét ismerve mindkettő “akarom” kategória, már ha az embernek Sony mirrorless gépe van. Az 50-es obi szűrőmérete 67mm és mindkettő júliusban lesz elérhető. Egyelőre ennyit tudni.

Samyang-700x430

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Ajtay Zoltan

    Ha egyszer mar a tudas es a technologia birtokaban vannak, akkor mar csak elhatarozas kerdese, hogy mas bajonettekkel is gyartsanak autofokuszos objektiveket…