Egy magyar fotós Délkelet-Ázsiában

Egy videoblog sorozatot ajánlanék nektek. Jancsó Gergelyét, aki – szerintem – egy zseniális magyar építészeti és enteriőrfotós, és már jó egy hónapja kiküldetésben van Délkelet-Ázsiában, hogy szállodákat fotózzon.

Gergő Egy magyar fotós Bangkokban címmel indította el videoblog sorozatát, mely Thaiföldön 14. részt ért meg, ekkor lejárt érdekes és melóval teli kiküldetése. De végül úgy alakult, hogy nem jön haza, hanem tovább utazott Bangkokból Balira, szintén szállodákat fotózni, így a videoblog sorozat folytatódik az Egy magyar fotós Balin 1. résszel, amit be is ágyaznék ide a cikkbe lentebb.

Érdemes megnézni az összes részt és feliratkozni a következőkre Youtube-on vagy Facebookon, Gergő ügyesen csinálja a blogolást is, de a fotózásokat meg aztán egyenesen pazarul és baromi lelkesen és precízen. Sokat lehet tanulni tőle már így a videókon keresztül is. Többször mutat mintafotót vagy épp time-lapse-et, amit aznap készített, és gyakran kép-összehasonlításokat is, amiben láthatjuk, hogy milyen egy fotó, amikor a rövid idő és a nagy mennyiségű elvárt képszám miatt nincs idő alkotni, így a körülményekhez képest kell a lehető legjobban megoldani a dolgot, és milyen az amikor az ember rászánja az időt és átgondolt koncepcióval és fényfestéssel építi fel a fotóit. Olykor meg azt, hogy milyen amikor minden összejön egy fotósnak, és 100 méterrel a város fölött van kivilágított tetőkert buja növényzettel vagy épp feszített víztükrű medencével, a háttérben felhőkarcolók és vöröslő naplmente úszik át kékórába, te meg azt és onnan fotózol amit akarsz. Ahogy az ellentétét is láthajuk, amikor egy lepukkant lobbiról kell több önálló képet is leadni, és a fotósnak minden kreativitását elő kell szednie, hogy megfeleljen.

Jancsó kolléga csodás tájakon jár és csodás képeket készít, és mindezt egy “stabilizált-szelfibotra” tett GoProval meg is örökíti nekünk hétről hétre… és már a királyi többesről is kezd leszokni. ;)

Itt az első Bali-rész, de feltétlenül nézzétek meg a többi is a fenti Youtube linken.

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Violala

    Hali, Tok jo, hogy bemutatsz ilyen erdekes helyeken dolgozo magyar fotosokat! En is talalkoztam eggyel Japanban, aki mar vagy 10 eve ott elt Azsiaban. A honlap cimere nem emlekszem, de az instagramon rendszeresen posztol: http://www.instagram.com/ils_photo
    Udv. Viola