Ricoh Keenai – korlátlan okostárhely fotósoknak

A Ricoh bemutatta az új fotótároló és rendező szolgáltatását Keenai néven. 

A Keenai révén a fotósok teljes felbontású fotókat és videókat tölthetnek fel és tárolhatnak, szinkronizálhatnak különféle eszközök és oszthatnak meg másokkal. A Ricoh szerint a Keenai okos technológiákat használ, hogy meggyorsítsa a képek közti keresés. Ilyen technológia az okos-tagelés és képfelismerés.

Feltöltés után a fotók és videók megoszthatók másikkal, beleértve a 360-fokos panorámákat is. Ezen kívül a Keenai segíti a készülékek közti szinkronizálást is azzal, hogy offline elérhetőséget is lehetővé tesz “készülék-barát felbontásban”. Minden előfizetés korlátlan számú kép tárolását teszi lehetővé, beleértve a RAW fotókat és a teljes felbontású JPEG-eket is, videóból azonban max 300db 15percest lehet feltölteni havonta.

A Ricoh Keenai elérhető iOS-en, Androidon, a Windows Phone-on, macOS-en, Windowson, illetve támogatja a közvetlen fotó és videó áttöltést Toshiba FlashAir és Eyefi Mobi SD-kártyákról, továbbá WiFi-képes kamerákról.

A szolgáltatás díja 4.99 dollár / hó, vagy 49 dollár / év.

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot