Hamarosan Instagramon is jöhet a megrendelés

Új szolgáltatást készül bevezetni az Insta, történetesen az online-bookingot.

Azt mondják a Petapixelen, hogy az Instagram hamarosan stabil bevételi forrás lehet a tehetséges fotósok számára. A cég egyik ember megerősítette ugyanis, hogy az Instagramon nemsokára lehetőség lesz az appon belül fotóst megrendelni. Állítólag az elkövetkező hónapokban ez meg fog valósulni.

A jelentés szerint az üzleti accountok esetében lesz elérhető ez a szolgáltatás, így a potenciális ügyfelek találkozót tudnak majd kérni vagy épp munkára tudják majd felkérni a szolgáltatókat anélkül, hogy közvetlenül kapcsolatba lépnének vele. A Bloombert ezzel foglalkozó cikkében a fodrászokat hozta fel példaként, vagyis a fodrásszalon Insta oldalán is be tudunk majd jelentkezni hajvágásra, de számunka sokkal érdekesebb mondjuk a kereskedelmi vagy az esküvői fotográfia témaköre.

Az Instagram marketingértéke vitathatatlan (egyébként jómagam is azt tapasztalom, hogy sokkal jobb elérést lehet biztosítani a fotóknak, mint Facebookon), az új szolgáltatással pedig komoly követőtábort és potenciális ügyfeleket tudnak elérni a fotósok, sőt e két tábort ketté is tudják majd választani: a követők like-olnak, az ügyfelek foglalnak.

A “Book” gombon túl egyéb szolgáltatás bevezetését is tervezik, mint például a Review-k, vagyis az egyes szolgáltatók értékelési lehetősége.

Kíváncsian várjuk, hogy felforgatja-e ez a fotográfia piacát.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot