Jön a Portraiture 3

Hamarosan érkezik a népszerű retus plugin 3-as számú verziója.

Sokan elítélik az automatikus retusprogramokat és pluginokat, pedig van bennük ráció. Nyilván egy kozmetikum plakátját nem ilyennel készti el az ember, de sok esetben jól tud jönni a gyors segítség, ha az ember okosan – nem eltúlozva – használja ezeket. A piac két nagy szereplője a PortraitPro (egykoron Portrait Professional) és az Imagenomic Portaiture. Előbbi nemrég újult meg gyökeresen, elképesztő tudással, de ez egy önálló szoftver, amit egy meglévő workflowba beilleszteni, urambocsá’ nem portréval használni, már macerásabb. Erre sokkal alkalmasabb a Lightroomba vagy Photoshopba beépülő Portraiture, ez az egyébként meglehetősen drága progi viszont nagyon régóta a 2-es verziónál tart. Nem kell azonban sokáig várni a megújulásra, már hirdetik a Portraiture 3 Béta tesztjét, így hamarosan előrukkolnak vele. A gyártó szerint intelligensebb, élethűbb és gyorsabb lesz, mint elődje, továbbá új grafikai kezelőfelületet kap.

Felmerülhet bennetek a kérdés, hogy “nem portréval használva???” Igen, a Portraiture nem csak portréretusra jó. A minap épp főtt virslit szépítettem vele ételfotóhoz, a randa foltos cuccból csodaszép homogén, gusztusos texturát kreált a Portraiture! :) De simítottam már vele gyűrött textíliát is többek közt.

Screen Shot 2017-03-16 at 15.09.03

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot