Bemutatták a DJI Phantom 4 Advanced drónt

A DJI jó szokásához híven a “sima” és a PRO Phantom közé beékelte az Advanced típust is, most azonban azt nyiltakozták, hogy a “sima” 4-est ki is vonják a piacról. Lássuk mit tud az Advanced, főleg a PRO-hoz képest.

A DJI jelentette a Phantom 4 Advancedot, mely szerintük egy olyan Phantom 4, ami megkapta a Pro verzió szuperjó kameráját. Ez az eddigi legjobb Phantom kamera, ugyanis a Sony-féle 20 megapixeles, 1″ méretű szenzor ketyeg benne, vélhetően ugyanaz, mint a Sony RX10 és RX100 kompakt kamerákban, vagy a bemutatott de végül soha meg nem jelent Nikon SL kompakt gépekben. 1″ szenzor van egyébként a Canon csúcskompajaiban is (kivéve a G1XII).

A Pro legnagyobb előnye a sima Phantomhoz és a Mavic Prohoz képest épp a kamerája volt, ezért így, hogy az Advanced is megkapta, a “sima” Phantom 4-et pedig kivezetik, joggal merül fel a kérdés, hogy akkor mi a különbség az Advanced és a Pro között azt leszámítva, hogy a Pro 1700 euró, az Advanced pedig 1550 (az alapverzió pedig 1200).

Hát nem sok. A Pro előnye eztán annyi lesz, hogy három irányba néznek az akadályelkerülő szenzorai (előre, hátra és lefelé), míg az Advancedé csak előre és lefelé, pont mint a Mavic Pro-é. Az Advancedból hiányzik továbbá a két infravörös szenzor, nincs benne a Tapfly Backward funkció, a távirányítóval pedig csak 2.4GHz-es frekvencián kommunikál, míg a Pro képes az 5.8GHz-es frekire is.

És ennyi. Személyes véleményem az, hogy ezek olyan dolgok, ami abszolút nélkülözhető. A DJI szerintem rossz termékpolitikát választott, a Mavic ugyanis olyan jó lett, hogy megnyírbálta a Phantom 4 eladásokat, így a Phantom 4-et kinyírták és feljebb tolták a létrán. Az Advanced viszont a Pro eladásokat fogja így kinyírni, azt gondolom.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot