Canon 85/1.4L IS lesz a következő?

A Canonrumors információi szerint 85-ös L-es obi lesz a következő optika, ami napvilágra kerül.

Korábban is szállingóztak már ilyen hírek, most ismét felmerült a téma, hogy a soron következő Canon obi egy EF 85mm f/1.4L IS lesz, sajnos azonban egyelőre semmilyen konkrét információ nincs az optikával kapcsolatban. A Canonrumors szerint hamarosan bemutatják az objektívet, de csak második vagy akár harmadik negyedévtől lesz kapható.

Azt mondják ugyanakkor, hogy nem kell megijedni, ez egy önálló széria lesz, nem pedig a 85/1.2 utóda. A népszerű portréobi továbbra is a kínálatban marad az 1.4 IS bevezetése után.

E hónap közepén kezdődik a NAB Show, ami a filmes-tévés ipar legjelentősebb szakmai kiállítása. A Canon a hírek szerint Cinema zoom optikát fog bemutatni, illetve az 5D Mark IV új firmware-jét, amiről már én is írtam. Azt is pletykálják, hogy a Canon C300 II videokamera alá jön egy egyszerűbb, olcsóbb verzió. C200 talán? Ez viszont nem biztos hogy a NAB-ra érkezik, lehet hogy később. A Canon 6D Mark II-ről továbbra sincs konkrétum.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • scarbantia

    Ööö… De hát évek óta létezik már C100, és már a Mark II-es verzió fut belőle!
    Kíváncsi leszek erre a 85-ösre, meg hogy milyen koncepció mentén fér meg egymás mellett az 1.2 és az 1.4 IS. Szerintem egy darabig marad, aztán szép csendben kivezetik az 1.2-t. (Először körberajongják, de lesz egy adag fanyalgó a fényerő miatt, mindenki nyugtatására marad az 1.2, és amikor már minden szkeptikus megemészti az 1.4-et, hogy tulajdonképpen jó az, akkor megszűnik a régi)

    ui.: nem akarod megjavítani a hsz kijelzést a főoldalon? (már próbáltam jelezni, de mindig eltűnt a hozzászólásom)

  • Laci

    Mondjuk ha nyitva jobb lenne a képminősége, háttérmosása stb, mint az 1.2-esnek, akkor engem nem érdekelne, hogy 1.2 vagy 1.4..