Canon 6D Mark II, Nikon D820

Két gép, két rövid pletyka. Állítólag mindjárt itt vannak.

A legfrisebb hírek szerint mégiscsak jön a Canon 6D Mark II, mégpedig júliusban. Folyamatosan ellentmondó hírek jönnek a gépről, ám egy mostani forrás azt mondja, hogy júliusban mutatja be a Canon és augusztustól már kapható lesz. Szóval az idei esküvői szezon lényegében már bukó 6D tekintetben… :D

Korábbi pletykák – de leginkább józan észen alapuló elvárások – szerint 24-28MP felbontást, 45 AF pontot, Dual Pixel AF-et és érintőkijelzőt várhatunk a géptől, és talán dupla kártyafoglalatot is, de én erre még nem vennék mérget.

A másik pletyka szerint hamarosan érkezik a Nikon D810 utóda is, bár még mindig nem tisztázott, hogy D820 vagy D850 néven szerepel-e majd a kínálatban, de már készül a marketinganyag a gép bevezetéséhez. A susmus szerint ISOban (alacsony és magas egyránt) jobb lesz, mint a D810 és mint a Canon konkurencia, 45-46MP körüli felbontású lesz, nem lesz benne beépített GPS, ellenben a SnapBridge egy új verzióját rakják bele. A D750-hez és a D500-hoz hasonlóan kihajtható kijelzője lesz, továbbá a D500-hoz hasonlóan egy XQD és egy SD kártya foglalat lesz benne…lehet cserélni a CF kártyákat…

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Laci

    Na pont a napokban írtam a másik bejegyzés alá, hogy kinézem a Canon-ból, hogy kidob egy túlárazott fapados 6D-t majd nyáron.. A Nikon D820 borítékolhatóan sokkal jobb gép lesz, mint az 5Dmk IV.
    Ha ez így lesz és nem lesz ff MILC, akkor számomra úgy tűnik, hogy nem értik mi zajlik a világban, egyre többen fognak átállni Sony és Fuji rendszerre..

    • Naplopo
      • Laci

        Persze, nyilván vannak elmarasztások, de az ismerettségi körömben nagy megelégedessel használnak egyre többen Sony és Fuji vázakat. Ezt a méretet meg sosem értettem mit rugóznak rajt. A jó optikák viszonylag nagyok, a gépváznak meg kell fogás.. Persze egy Canon eos M egy 50 1.8 STM -el elég kompakt és jól használható, de ha már kell egy 70-200 is, akkor nekem már mindegy, hogy eos m vagy pl 6D..