Végre 6D Mark II hírek

Végre valahára elindultak a újabb 6D pletykák, én azt hittem már sosem jön ez a gép. Lássuk…

A legújabb infomrációk szerint a Canon 6D Mark II-t a pici 150D-vel együtt júliusban mutatják be és augusztustól lesz kapható. A megbízható szivárogtató oldal, a Nokishita szerint a 6D Mark II kihajtható kijelzőt kap és a vázméret nagyobb lesz, mint a jelenlegi 6D-é. Egészen pontosan 144.0 mm (szél) x 111.8 mm (mag) x 75.5 mm (vtg) méretekkel bír majd, míg a régi 6D méretei 145.0 mm x 112.0 mm x 71.0 mm voltak, tehát az új 6D közel fél centivel masszívabb markolatot kap úgy tűnik. Egy tengerentúli certifikációs hivatalnál (kódnév alatt) bejelentett adatok szerint wifi és bluetooth lesz a gépben és japánban készül. Ja és DSLR…

Hogy a kódnév ellenére honnan tudni, hogy ez a 6D II? Onnan, hogy két kamerát regisztrált a Canon ennél a certifikációs hivatalnál, mindkettő DSLR, de az egyik Made in Japan, a másik Made in Taiwan. Tehát egy komolyabb fullframe gép lesz a japán, és egy belépőszintű kisebb DSLR a tajvani.

Ja…regisztráltak továbbá egy japánban készülő Canon mirrorlesst is wifivel, bluetooth-szal és vagy 3 féle színvariációban vagy egy váz háromféle kitobjektívvel (ugyanis 3-féle SKU lett regisztrálva).

Szerző: Korecz Márk

Főként reklámfotózásban és esküvői fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog alapító szerzője, a FotóSarok Oktatóközpont "kreatív kisvakus világítás" oktatója.

Oszd meg ezt a posztot