Végre 6D Mark II hírek

Végre valahára elindultak a újabb 6D pletykák, én azt hittem már sosem jön ez a gép. Lássuk…

A legújabb infomrációk szerint a Canon 6D Mark II-t a pici 150D-vel együtt júliusban mutatják be és augusztustól lesz kapható. A megbízható szivárogtató oldal, a Nokishita szerint a 6D Mark II kihajtható kijelzőt kap és a vázméret nagyobb lesz, mint a jelenlegi 6D-é. Egészen pontosan 144.0 mm (szél) x 111.8 mm (mag) x 75.5 mm (vtg) méretekkel bír majd, míg a régi 6D méretei 145.0 mm x 112.0 mm x 71.0 mm voltak, tehát az új 6D közel fél centivel masszívabb markolatot kap úgy tűnik. Egy tengerentúli certifikációs hivatalnál (kódnév alatt) bejelentett adatok szerint wifi és bluetooth lesz a gépben és japánban készül. Ja és DSLR…

Hogy a kódnév ellenére honnan tudni, hogy ez a 6D II? Onnan, hogy két kamerát regisztrált a Canon ennél a certifikációs hivatalnál, mindkettő DSLR, de az egyik Made in Japan, a másik Made in Taiwan. Tehát egy komolyabb fullframe gép lesz a japán, és egy belépőszintű kisebb DSLR a tajvani.

Ja…regisztráltak továbbá egy japánban készülő Canon mirrorlesst is wifivel, bluetooth-szal és vagy 3 féle színvariációban vagy egy váz háromféle kitobjektívvel (ugyanis 3-féle SKU lett regisztrálva).

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Laci

    Hát az áttörés elmaradt. Kapunk majd egy jó drága 6D II-t a kötelező körökkel, ami a konkurenciánál már évek óta elérhető..

    • És a Canonos megveszi mert így a legkönnyebb és a legolcsóbb.

      • Laci

        Én már biztos nem ;)

  • Bus Gabor

    Mivel meg “vegleges” specifikacio nincsen, csak az eddigi pletykakbol kiindulva, lehet a Canon megcsinalja minden kezdo FF vagy halado amator almat. Lehet hogy munkara nem lesz az igazi, amatornek meg (nalunk) draga, de sokak alom gepe lehet.
    Szemely szerint nekem is.
    Ha tenyleg kihajthato/elforgathato es erinteserzekeny lesz a kijelzoje, kicsit fejletebb a fokusz rendszere, lesz benne vmilyen modon 4k video, gps, wifi akkor azert nem mondanam azt hogy mar lattuk ezt mashol, par eve…
    Darabokban talan de egyutt?
    Nekem nagyon tetszik a Canon kepi szinvilaga, es szeretek termeszetes fenynel fotozni, leheto legkevesebb zajjal. Semmi melo csak hobby, csalad, stb. Mar volt jo par gepem kulonbozo markakbol, de vmi mindig hianyzott, ezert kacsingatok az FF fele. Ha ez igy jon ki szamomra “best buy”! Lehet hogy egy “halott vagy eppen haldoklo” csoportba lepek be, de nem erdekel ha arra amire nekem kell megfelel. Persze lehet egy MILC gep jobb lenne, de amig nem lesz egy hasonlo parameterekkel addig koszonom de nem. Mar csak az ara erdekelne, jo lenne 2000euro alatt…

    • Sebők Szilveszter

      Szó sincs róla, hogy bármi haldokolna. Menő a DSLR-t meg a Canon-t szidni. Ugyanakkor mindenki ezeket használja, aki dolgozik vele és ennek van a legnagyobb használt piaca is.

    • Jancsi

      Halott, hehe. Vehetnél trendi a9et, “melegen” ajánlják. És ha letilt, akkor nincs 20fps, de még 1 shoot sem, mellesleg a li-ion akku elég instabil, forró környezet nem ideális neki.

  • Azért annyira érdekelne, milyen elképesztő újításokat vártok, “mit tegyen le az asztalra a Canon” a DSLR világában, mi hiányzik olyan nagyon?
    Komolyan kíváncsi lennék, mit szeretnétek, nem cinizmusból kérdezem, mi legyen benne a kimondottan olcsóbbiknak, “belépő szintűnek” pozicionált 6d2-ben? …és még olcsó is legyen, nekünk, magyaroknak, mert hát mi vagyunk a legnagyobb piac, nyilván. :-) Ha lesz benne az elődnél jobb AF (az tényleg gáz), új generációs, korrekt szenzor, kihajtható lcd, 1-2 újítás, használható videó, akkor megteszik a lényegi lépéseket sztem. Tényleg azt várjuk, csinálja meg helyettünk a képet? Ebbe a gépbe ne várjon senki 2 kártyát, meg fullos AF-et, 4k-t, hajmosást, hajszárítást.. :-) Nem venné meg senki a mark4-et vagy a többi, felső kategóriás gépet.
    De tényleg, mi hiányzik a leginkább, mi legyen a legújabb DSLR-ben? Nekem személy szerint a precíz, megbízható AF a legszükségesebb, hogy bízhassak abban, oda fókuszált, ahová akartam, és jobban lefedje a keresőt. Ennyi. És lehet dolgozni, élni boldogan, mert a többi rajtad múlik sztem. A mostani vázak nagyon is rendben vannak, csodás képeket lehet ezerfelé látni. Nem a váztól függ. Ennyire nem.

    • Laci

      Mondjuk a Pentax K1 dinamikatartománya jó lenne, de elég a Nikon D810-é, az talán már elvárható lenne. Aztán ha a kép ott lenne éles, ahol én szeretném, nem érdekel, hogy oldják meg. De egy nagyfényerejű obit ne kalibráltatással kelljen használatba venni. Vagy az obi képének 4 sarka egyforma éles legyen, ha már százezreket elkérnek érte..

      AA szűrő elhagyása, ne olyan bágyadt szar legyen a képe. (5Dsr jó irány)
      Persze, igazad van, belépő vázzal is lehet fotózni, van sok olyan fotóm, ami annó 400D-vel készült és 4K-s tv-n nem mondom meg, hogy 6D vagy 400! vagy 600D.
      De olyan, mintha tudatosan nyomnák a féket, mindig csak egy picit..

      • Jani

        Neked a 400D és a 6D nem érezhető különbség.. ennek fényében az AA szűrőről való értekezésed.. Khmm
        Dinamika nyilván az 5D mk IV szenzoréhoz hasonló lesz, ami ugye több, mint a Sony A9-é. Egy amcsi hozzászólásban olvastam valahol, hogy a nagy dinamika csak addig volt kihangsújozva, amíg a Canon-nak alacsonyabb volt, most meg lásd Sony A9, már nem annyira fontos. Kalibráltatás? Max 10perc alatt bekalibrálsz magadnak egy obit és menti. De a Nikon megoldása az automata kalibrációra sokkal kényelmesebb lenne, az jöhetne bele. Obi négy sarkának élessége pontosan hogy jön a 6D mk II-höz? Amúgy sem találkoztam ilyennel L-es optikánál, egyedül a nem L-es 50 1.4-nél, ami nem többszázezres és amúgy is megbízhatatlan. Te melyik obikra gondolsz pontosan?
        Lehet onnan is nézni, hogy nyomják a féket, de úgy is, hogy a Canon eddig nem adott ki félkész pro gépet – nézőpont kérdése.

        • Laci

          Már korábban válaszoltam erre, de mint nemrég kiderült, ez nem volt látható a beállítások miatt.

          ISO 100-on fix obival napfényben nyaraláson készült, megfelelően utómunkázott fotóval nincs érdemi különbség 400D, 600D és 6D között 4K tv-n. De nem minden ISO 100-on készül, nem minden rekeszelve, van ami nyitva és nem minden tv-s nézegetésre. A nagy dinamika tartomány fontos és a Canon nem zárkózott fel, ezt most már nyugodtan leírhatom, max közelített.

          Hogy jön ide az obi élessége? A kérdés fentebb úgy szólt “mit tegyen le az asztalra a Canon a DSLR világában”.
          Te lehet, hogy nem találkoztál ilyennel, én viszont nem is egyel és mind L-es zoom obi volt egy kitobit leszámítva. 24-105L (ez durván), 17-40L és 70-200 4L.
          Az 50 1.4-em gyakran használt obi, pontos AF-el, nyitva is éles képpel.

      • -‘iv’

        Az uccsó mondatod a TUTI !

    • Tert

      Jelenleg 4 dolog van amiben örülnék az előrelépésnek: 1. jóval több (a jelenlegi 1-hez képest nem nehéz) kereszt szenzor nagyobb lefedettséggel, 2. gyorsabb reakció idő kattintásnál, 3. picit nagyobb markolat, 4. kicsit több MP, de max 25.
      Dinamika? Nekem tökéletes úgy ahogy most van…