Indul a DJI pornó mód

Anonim üzemmódba lehet majd állítani a DJI drónokat.

Ahogy a böngészők Private Mode-ját pornómódnak hívják, úgy hasonló jelzővel illethetjük majd a DJI által bevezetendő Local Data Mode (LDM) üzemmódot is, hiszen némiképp hasonlóan viselkedik.

A sztori előzménye annyi, hogy idén augusztusban az USA hadserege megtiltotta egységeinek a DJI drónok használatát, azzal az indokkal, hogy a drónok által szolgáltatott adatokkal rosszindulatú emberek visszaélhetnek.

A DJI erre azt reagálta, hogy a US Army igazán szólhatott volna, hogy problémája van, mert ők mindenkivel szívesen együttműködnek, majd két hét múlva bejelentették, hogy dolgoznak a “privacy” üzemmódon, melyet most el is indítanak a legújabb bejelentés szerint. Az üzemmód hasonló ahhoz, mint amikor a telefonunkat Airplane módba kapcsoljuk, az LDM móddal viszont nem kell feladnunk az elérhetőségünket, ha a drónt az elsődleges mobileszközünkkel használjuk.

A Local Data Mode révén a drón és a hozzá tartozó app nem fogad és nem küld adatot, így a DJI (meg a fél világháló) nem fog tudni arról, hogy hol és hogyan repülünk. Ez azt jelenti, hogy nem lesz elérhető ebben a módban a Google Maps térképes megjelenítése, az applikáció nem fogja látni a helyzetünket, nem mutatja a no-fly zone-okat és ennek okán nem is blokkolja ezekben a repülést, tehát ebben a módban a felhasználó maga felel a repülés biztonságáért. (lesz ebből még hiszti…) Értelemszerűen netkapcsolat nélkül nincs fotóposztolgatás, live stream videó és hasonlók. Sőt a telemetria adatok, továbbá az SD kártyán lévő fotók és a videók sem lesznek az appban tárolva, csak a drónban, még akkor sem kerülnek át az appba, ha az LDM módot kikapcsoljuk.

Az LDM üzemmód egyelőre csak a DJI Pilot appban kerül aktiválásra (ez a profibb drónok appja), a DJI GO 4 appban később tervezik az adaptálását attól függően, hogy a Pilotban milyen fogadtatást kapott.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot