Photoshop meglepik

Hülyeség, de aranyos. Az Adobe meglepiket rejtett el a Photoshopban. Mondjuk a banánt magam is bekapcsoltam már hónapokkal ezelőtt, de van más is.

Az Adobe Photoshopban van pár agymenés elrejtve. Hogy ezeknek mi a célja, nem tudom, a banánt anno arra fogták, hogy legyen egy kis szín az egyébként szürke kezelőfelületen. De hogy a majom, a piritós és a kávé hogy jön ide…

Majom a szekrényből…

A Window menüben kapcsoljuk be a Layer Comp ablakot. Hozzunk létre egy új Layer Compot, majd miután létrehoztuk, kattintsunk duplán a nevére és nevezzük át Layer Comp 1-ről Layer Monkey 0-ra. Ekkor az ikonja átváltozik majommá, az ablakfül neve pedig Layer Compról “Layer Monkey!”-vá. Ha visszanevezzük, mindez megszűnik. WTF?

Screen Shot 2017-11-24 at 13.48.49

Mit eszik a majom? Banánt!

Legyen egy banán menüpontunk: menjünk az Edit menü, Toolbar… menüpontjába. Alul válasszuk ki a “…” gombot, majd a Done gombra úgy nyomjunk rá, hogy nyomva tartjuk közben a Shiftet. Voilá, a hárompöttyös gomb banánná változik és addig ígymarad amíg hasonló módon vissza nem kapcsoljuk.

Screen Shot 2017-11-24 at 13.50.00

Közepesre sütött piritós fekete kávéval

Lépjünk be a Preferences ablakba, ahol a Photoshop beállításait tudjuk intézni. Menjünk az Interface fülre, itt lehet beállítani a PS ablakának világosságát. Namost, ha az árnyalatokra a Shift+Alt gombot nyomva tartva kattintunk az egérrel, az árnyalatok négyféleképp sütött piritóssá válnak.

Screen Shot 2017-11-24 at 13.49.26

 

Ha ugyanezet a Shift+Ctrl/Cmd gombokkal teszük, a piritós mellé megkapjuk a reggeli kávénkat is feketén vagy épp tejjel.

Screen Shot 2017-11-24 at 13.50.25

Ne kérdezzetek semmit, én se tudom… :D

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot