Ekkorák lesznek a Sigmák Sony vázon

Készítettem egy illusztrációt viszonyítási alapként, hogy mégis mekkora méretűek lesznek az újonnan bemutatott Sigma optikák Sony gépre tekerve. Hát nem kicsik.

Ha valaki látott már közelről, élőben Sigma ART objektívet, az biztos ledöbbent a méreteken. Többnyire baromi nagyok és nehezek, amellett, hogy elég jól karcolnak. Egy nagyméretű DSLR-en ez még csak-csak elmegy, de egy kisméretű mirrorlessen azért elég viccesen fognak kinézni, főleg a 105/1.4. Íme:

sigma_meretek

A fenti illusztráción a 70-es macro és a 105-ös objektív Sony verziója csak Photoshop, hivatalosan nem jelent még meg fotó ezen optikák “nyújtott nyakú” Sony változatáról. (A 135-ösnél a fényerő mellett lévő t betű elgépelés :D)

Nekem a minap jött meg a portrémarkolat az A7R III-ra, ezzel azért már lényegesen kényelmesebb a fogása, végre rendes fényképezőgép mérete lett a gépemnek így. Soha nem voltak a portrémarkolatok híve, de ennél a gépnél felüdülés ezzel használni. A fenti objektívekkel meg különösen indokolt lesz a normál esetben levegőben lógó kisujjnak szükséges támasztás.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Többnyire azért ennyire nagyok a Sigma ART obik mert igen fényerössek és a másik dolog,hogy nem tervezték újra a lencse csoportokat Sonyra,hanem kialakitotak egy nyújtott végű obi házat (tubust) és irtak egy Sony-val kompatibilis szoftot (végre),igy mostmár jó pénzért a Sony tulajok is örvendhetnek az Art obiknak. Néha szoktam kisérletezni Sony vázon retró obikkal is és egy fix 50mm f1.4+adapter mindössze ekkora méretű kb 350 gr súllyal.: https://uploads.disquscdn.com/images/e11f30a5a9d4cfc4e6ddb7a9b9ab3e74e1b583fdb492b5a6f027de2e41684f1b.jpg
    Tesztjeim során: nagyon jól rajzolnak ezek az obik egyedüli hátrányuk a becsillanás,kissé lágy képek(nem annyira kontrasztosak) és az autófókusz hiánya…