Ilyen lesz a Fujifilm új zászlóshajója, az X-H1

Kiszivárogtak a fotók a Fujifilm új mirrorless fényképezőgépéről, melyet a jelentlegi zászlóshajó X-T2 fölé pozícionálnak.

A fujirumors.com szerint Fujifilm X-H1 nagyobb lesz és erősebb specficikációval rendelkezik majd az X-T2-nél. Ez már közel DSLR méret ami a szélességet és a markolatot illeti, az alábbi összehasonlításból látszik, hogy jóval nagyobb lesz az X-T2-nél. Hamarosan bejelenti a Fujifilm (elvileg febr. 15.), állítólag lesz benne szenzorstabi (IBIS), mely együttműködik majd az optikákba épített stabilizátorral (OIS). Azt is pletykálják, hogy jobb autofókuszt kap, mint az X-T2, mind gyorsaság, mint lowlight teljesítmény tekintetében.

További infók hamarosan.

Fujifilm-X-H1-Front Fujifilm-X-H1-Side Fujifilm-X-H1-Top X.H1-Comparisons

A fenti összehasonlításban sorrendben a Canon két gépváza, a Fujifilm X-H1, a Fujifilm X-T2, a Sony A7II és a Panasonic GH5 látható méretarányosan ábrázolva. Láthatjuk, hogy a Fuji nem csak elődjénél lesz nagyobb, hanem a Sonynál is, nagyjából Panasonic méret, ami pedig egy kisebb DSLR-rel egyezik meg.

Az X-H1 megkapja a GFX-ben bemutatott felső státusz-kijelzőt, és eltűnik az Expo-korrekció tárcsa.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Anulu

    Státusz kijelző egy kihajtható lcd-s milcre aminek a következménye -1 vezérlő tárcsa… Hát őő, inkább nem mondok semmit.

    • Gondolom egy kis vakuteljesitmény növelés érdekében tettek monokróm státusz kijelzőt, hogy ne kelljen használni oly sokat a szines LCD-t beállitásoknál. Nálam ami tutira nem jön be,hogy meghízott a gépház,a szenzor sajnos maradt APS-C (pedig ha belegondolunk egy X-Trans FF lapkába,az rendesen odapiritana az összes MILC gyártóknak) és még mindig nincs görgetős fővezérlő tárcsa hátul,de lehet hogy ez csak nekem hiánzik (Túl sokat voltam Canon tulaj :-P )

  • János Antal

    Nincs Nikon…