Közeleg a CP+, jönnek az újdonságok

A közelgő nemzetközi fototechnikai kiállítás ürügyén több gyártó is készül bejelentéssel. Lássuk sorban ki mit mutatbe.

Canon

Az APS-C szenzoros EOS M50 érkezik, erről a gépről már írtam korábban. Azóta annyi derült ki még róla, hogy 4K videót fog tudni készíteni, és bizonyos források azt állítják, hogy a “Canon népe” imádni fogja ezt a gépet. Egyelőre még nem érzem azt mitől kéne jobban imádni az N+1-ik APS-C milcet a Canontól mint a többit, de meglátjuk.

Fujifilm

Jön az top kategóriás Fuji milc, az X-H1, erről is már írtam korábban. Az áráról is vannak már infók, állítólag 1899 dollár lesz, vagyis nettó fél misi itthon.

Pentax

A csúcs-DSLR-üket, a K-1-et minden jel szerint már nem gyártják, több nagy webshop is discontinuedba rakta ki, és promóznak egy új vázat, ami nagy valószínűséggel a Pentax K-1 Mark II lesz. Volt szó valami komolyabb firmware frissítésről, ám úgy tűnik hogy firmware helyett inkább egy új vázat mutat be a Ricoh. Ebből kiindulva viszont én nem számítok túl nagy fejlesztésekre a Mark II esetében. A hírek szerint 1999 dollárba fog kerülni, marad a 36 megapixel, a max ISO-ja 819.200 lesz fotó, és 25.600 videó esetében. Nem lesz benne 4K, csak FullHD 60p. A pixel-shift üzemmódot továbbfejlesztik és új processzort kap a gép (Prime IV 14bit) A lenti kép árulkodik a bemutatás dátumáról: február 18.

Pentax-K-1-Mark-II-DSLR-camera-teaser

Sigma

Infók szerint jön a Sony FE optikakínálat Sigmáéktól, bár februárra ígérték, de még nincs infó róla, szerintem a CP+-ig megérkezik.

Tamron

Új Tamron obit fognak bemutatni, Japánban már promózzák (ld. kép lent), sokak szerint egy 100mm körüli fix telét a fotó alapján. Hogy milyen bajonettekkel, azt nem tudni, a Sony-júzerek reménykednek, szerintük ez egy 28-75mm F/2.8 Di III RXD optika FE bajonettel. A fene se tudja, picit nehezen hiszem ezt el, bár a képet kivilágosítva látszik, hogy két gyűrű van rajta, egy vékony a Tamron felirat fölött, ami zoomgyűrű kell legyen, és egy vastag feljebb, ami a fókuszgyűrű. UPDATE: arra nem is gondoltam, egy olvasónk hívta fel a figyelmet rá, hogy a naracssárga csík is Sony-kompatibilitást sugall.

Tamron-lens-teaser

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot