Megvannak a Fuji X-H1 adatai és ára

Kiszivárogtatták az új csúcs-Fuji részleteit. Pár nap a hivatalos bemutatóig.

A február 15-én bemutatásra kerülő Fujifilm X-H1 specifikációja és ára is nyilvánosságra került az interneten. 1899 dollárba fog kerülni az USA-ban, ami bruttó 630.000 Ft-ot jelent majd kis hazánkban.

A szenzor és a processzor ugyanaz lesz benne, mint a Fuji X-T2-ben, a sorozatteljesítmény és az ISO teljesítmény is megegyezik majd, ám számos területen előrelépést várhatunk a géptől.

Először is – mint már említettem a korábbi cikkben – vázba épített, 5-tengelyű képstabilizátort kap (IBIS). Ezen kívül tudni fogja az elektronikus első redőny üzemmódot és a teljes elektronikus zár funkciót, megkapja az anti-flicker funkciót, jobb lesz az autofókusza, a beépített mikrofonja, lesz benne Bluetooth, és az új ETERNA filmszimulációt is megkapja. A kereső felbontása is javul, az X-T2-ben 2.36mio képpontos dolgozik, míg az X-H1-ben 3.69mio képpontos lesz. Az X-H1 sorozatlövéskor rövidebb EVF blackoutot produkál majd.

Videó tekintetében 30fps 4K 200Mbps (Cinema 4K 24fps), a FullHD 120fps-sel is megy majd, F-Log gammával SD kártyára is lehet majd felvételt rögzíteni és képes lesz arra, hogy ha az egyik SD kártya betelik, folytatja a videót automatikusan a másikon, és 4K videó módban is működik majd az arcfelismerés.

A gép mérete mint említettem nagyobb lesz, így a tömege is, akkuval 673g (míg az X-T2 csak 507)

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot