Elhunyt Chuck Westfall, a Canon legismertebb arca

65 éves korában elhunyt Chuck Westfall, a Canon USA műszaki tanácsadója, nevét évek óta a Canonnal kapcsolatos nyilatkozatokból, interjúkból és videókból ismerhetjük. A külföldi sajtó legendaként emlegeti a fototechnikai iparban. 

Westfall 7 évig küzdött veserákkal, ám az végül legyőzte, így az 1952-es születésű Canon-guru végül eltávozott közülünk. Chuck Westfall a Canon USA fotó üzletágának (Consumer Imaging Group) műszaki tanácsadója volt évtizedeken keresztül, ő tartotta rendszeresen a kapcsolatot a profi fotósokkal, újságírókkal, cégekkel, viszonteladókkal, közismertségét a Canon termékekkel kapcsolatos komoly műszaki tudásával szerezte. Az évek során több olyan fényképezőgép-modell is volt, melynek kifejlesztésében ő maga is közreműködött, konzumer, illetve professzionális vonalon egyaránt.

DYbKkqRWAAAJ1aN

Westfallt rendkívüli módon tisztelték a japán központban is annak ellenére, hogy teljesen más a két nemzet kultúrája és cégvezetési stílusa, így ritka, hogy valaki ilyen hatékonyan hidat tud képezni a két nemzet között.

Chuck Westfall nevével a magyar fotográfusok leginkább a Canon hivatalos “szóvívőjeként” találkozhattak, minden alkalommal, amikor a Canon új kamerát mutatott be, annak sajtótájékoztatóján, vagy a soron következő szakmai kiállításon – vagy csak úgy ad-hoc – a sajtó képviselői őt kapták el egy-egy interjúra.

R.I.P. Chuck!

Alább egy interjú az úriemberrel 2014-ből:

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot