Kétféle különleges Mavic 2 is érkezni fog

Kiszivárgott információk alapján kétféle DJI Mavic II is jönni fog, ráadásul mindegyik izgalmas megoldás.

Július 18-ra volt beígérve a hatalmas DJI event, ahol majd jól bemutatják a Mavic második generációját, de valami miatt a cég lefújta az eseményt két héttel előtte, azóta pedig nagy a csend. Pedig a Mavic 2 készen van, ugyanis az egyik DJI kereskedőnek még fotói és információi is vannak róla, amit nem volt rest egy katalógusába beilleszteni. Ez az oldal szivárgott ki a netre.

Mindebből kiderül – és egyben magyarázatot is kapunk a korábbi kérdésekre -, hogy nem egy, hanem két Mavic is jön, az egyik neve DJI Mavic 2 ZOOM, a másiké DJI Mavic 2 PRO.

djimavic2lead

A Mavic 2 ZOOM külsejét tekintve nem fog sokat változni, a gimbal is olyan lesz, mint az elődjéé, de a kamera 2x-es optikai zoomot kap. 24 és 48mm ekvivalens gyújtótávolsággal.

A Mavic Pro 2 kamerája új lesz, az adatlap szerint 1″ CMOS szenzoros Hasselblad kamerát kap. Azt ugye nem felejtettük el, hogy a DJI lényegében megvette a Hasselbladot pár hónappal ezelőtt. Ez utóbbi infó persze nyilván csak marketingfogás, mint a Leica kamera a Huawei telefonokban, de az a tény, hogy 1″ szenzor ketyeg benne, az nagyon jó hír. Azt fogja kb tudni mint amit jelenleg a DJI Phantom 4 PRO. Én a magam részéről próbáltam mindkettőt, egy Mavic PRO-m van jelenleg, de dolgoztam P4P-vel is, és állíthatom, hogy klasszisokkal jobb a Phantom kamerája. Az már az a szint, amire nem modja az ember, hogy “Nem rossz-nem rossz, de a jó nem ilyen…”. Sokkal jobban bírja az ISO emelést, részletgazdagabb a képe, és a RAW fájl is szofisztikáltabb, mint a Mavic RAW-ja.

Az adatlapból az is kiderült még, hogy a Mavic 4K videót nem fog tudni, marad a FullHD FullHD élőképet fog nyújtani, nő a hatótáv (7-ről 8km-re), és nő a végsebesség is 72 km/h-ra (65-ről), illetve az üzemidő is 31 percre (27-ről). Az akadályelkerülés minden irányba figyel majd, és az Active Track üzemmód is frissül.

description

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Slan Zro

    “Az adatlapból az is kiderült még, hogy a Mavic 4K videót nem fog tudni, marad a FullHD” De fog tudni, hogyne tudna :) Ez a repülés közbeni képátvitelre vonatkozik, amit a telefonodon vagy a tableten látsz. Régebbi modelleknél ez 720P volt, itt már 1080P azaz FullHD. De 4K videót természetesen tudnak majd felvenni, ez már alap jó pár éve a Mavic szériában.

    • Márk Korecz

      Jogos, köszi! Javítottam (látszik hogy nem videózok vele :D)