Ezeket a gépeket várhatjuk a Canontól 2020 nyaráig

A canonrumors.com szerint az alábbi DSLR és mirrorless kamerákkal fog várhatóan előrukkolni a Canon, nagyjából a tokiói Olimpiáig.

Canon EOS 1DX Mark III

A cég jelenlegi zászlóshajója a pletykaoldal szerint 2020 első felében kerül napvilágra, hogy az Olimpián már bevethető legyen. Nyilvánosságra került egy szabadalom is a Canontól, ami DSLR-ekbe is szerelhető szenzorstabilizációt tartalmaz, így az sincs kizárva, hogy a Canon életében először lesz IBIS az 1D-szériában. Vagy épp egy másik következő modellben:

Canon EOS 90D

A Canonrumors szerint pár hónapon belül érkezhet az EOS 90D, ami állítólag nem csak a 80D-t váltja, hanem a 7D Mark II-t is. Az APS-C szenzoros középkategória tehát újra egyesül egy modellben, a kétszámjegyűek szintet lépnek…és lehet hogy ebben lesz az IBIS?

Canon EOS RS

Ez a Canon EOS R nagyfelbontású verziója lesz, és az információk szerint ez fogja váltani az EOS 5DS és 5DS R DSLR-eket a Canon kínálatában, vagyis azok nem kapnak már közvetlen utódot. Az EOS RS 2020 első felében várható, de egy 2019-es termékbejelentés se kizárt, és várhatóan 60 megapixel fölött lesz a szenzorfelbontása.

Canon EOS RX

Ez lesz az EOS R széria nagyteljesítményű, komoly sebességre képes verziója. Kisebb felbontás, masszív ISO teljesítmény, gyors sorozat, kiemelkedő autofókusz, ami egyet jelent: az 1D széria mirrorless megfelelője. A fél világ ezt a gépet várja leginkább a Canontól, hogy végre igazán megmutassák mire képesek a mérnökeik. Az esély megvan arra, hogy egy fejlesztési bejelentést kapunk 2020 első félévében, és a kiválasztott fotósok az Olimpián tesztelhetik majd a gépet. Mielőtt megjelenik az EOS RX, valószínűleg a Canon azért még eladna pár darabot az 1DX Mark III-ból…egy utolsó bőrt a DSLR-ekről…

Videokamerák

Utódot a kap Canon C500, melynek Mark II-es verzója lesz várhatóan a Canon első 8K-képes videokamerája, és még idén érkezik, de nem sokkal utána jön majd a népszerű C300 széria 3. generációja is, ami szintén tud majd 8K videót rögzíteni a 4K mellett.

EOS M

Nincs jó hír az EOS M tulajok számára. Semmiféle susmus vagy pletyka nem kering a rendszerről, a Canon úgy tűnik most hanyagolja ezt a vonalat. Talán egy M5 frissítés jön a 90D-vel egyidejűleg.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Laci

    Már alig várom :D Vajon csíkozni fog a szenzoruk, vagy csak szimplán szar lesz? :D

  • Alfréd Lehoczky

    Az EOS M-hez most a Sigmától jönnek jó hírek.

  • Ádám Molnár

    1 hete nyüstölök egy EOS R-t. Nagyon meglepődtem mennyire jó kis gép.

  • Tamás Dóczi

    Kicsit kezdem azt hinni, ez egy párhuzamos valóság :DD A canon már rég megmutatta a mérnöki teljesítményét az 1040 grammos 50 1.2L-el és az 1200 grammos 85 1.2L-el A sonynak még mindig nincs ilyen fényerejű lencséje a sigma ART minden 5 ből egy jó, az elektronikus gyűrűk borzalmasak. Egy alap szett súlya canonba duplájára nőtt ára kétszeresére. Tényleg csak a “játszós” gépekig látunk vagy profi szegmensben is tudunk gondolkodni?!

    • Ööö, melyik profi szegmensre gondolsz a Canonnál? Az EOS R-re vagy az EOR RP-re? :D Egyik se profi gép. Az objektívek profik, de egyelőre hiába.
      (az hogy a Sonynak nincs 1.2-es optikája…hát majd lesz…vagy nem lesz. Szerintem túl sok embert ez a rész annyira nem izgat és ezt jól tudja a Sony is. Cserébe van 135/1.8, ami meg a Canonnak nincs. Pedig a Canon évtizedek óta gyárt optikát a Sony meg csak pár éve. Valahogy mégse hallom egy Sony tulajtól sem hogy na a Sonynak van ilyen a Canonnak meg nincs…valahogy mindig csak a Canon tulajok tudják ezt felhánytorgatni, hogy ez sincs meg az sincs. ;) )
      Szóval igen, van párhuzamos valóság és mindkét fél űrlénynek nézi a másikat egyelőre.