RAW videó is lesz a Panasonic S1H-hoz

Menet közben jött a hír, hogy a ma bemutatott Panasonic S1H kamerához várható RAW videó is.

Egy rövid sajtótájékoztató keretében árulta el a külső videós monitorokat és rögzítőegységeket gyártó Atomos, hogy a Panasonickal együttműködve RAW-videó rögzítési lehetőségen dolgoznak. Ennek feltétele az új Pana S1H kamerán túl egy Atomos Ninja V HDR külső monitor/rögzítőegység, és HDMI kapcsolat lesz, tehát értelemszerűen a RAW-videó rögzítés nem kamerán belül történik majd.

Annyira nem is meglepő ez a hír annak fényében, hogy az Atomos már korábban is bejelentette, hogy együttműködnek a Nikonnal, miszerint a Z6-ból hasonló módon ProRes RAW videót akarnak kinyerni, ami állítólag még idén megvalósul.

Ami a Pana-kompatibilitást illeti, időintervallumot egyelőre nem adtak meg, azt viszont elárulták, hogy az Atomos részéről ennek szolgáltatásnak nem lesz felára. Ettől még persze a Panasonic (vagy épp a Nikon) kitalálhatja, hogy fizetős firmware update révén lesz csak elérhető az extra-fícsör.

atomos-panasonic-prores

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot