Lara Jade és Joey L közös DVD-je

Tavaly év végétől érhető el az USA-ban a két népszerű fotós, Lara Jade és Joey L közös workshop DVD-je, melyet két éven keresztül készítettek.

Két olyan név, amit fiatal fotós berkekben elég sokan ismernek. Lara Jade divat-, portré- és reklámfotós, sajátos stílussal megáldott fiatal lány. Joey L se öregebb, ő meg a világot járja, és szépen bevilágított környezeti portréival kápráztatja el a nagyérdeműt – értsd stúdiókörülmények közt portrézott bennszülöttek a dzsungel közepén például. Pofátlanul fiatalok, lehet őket szidni, de jó a szemük és értik a dolgukat. Lehet mondani, hogy “tipikus amerikai hype”, meg hogy Amerikában mindenkinek van DVD-je meg filmje, de mégis ők híresek és nem mi. (Mellesleg Lara nem is amerikai, ráadásul tavaly lett a Canon reklámembere, olyan mint Joe McNally a Nikonnak)

Így szól a hivatalos marketing:

Ez a dupla DVD minden fotós számára útmutatást, tudást biztosít függetlenül az eddig megszerzett tapasztalatoktól, továbbá inspirációt ad, hogy megtaláld a saját stílusod. Meghívunk, hogy betekintést nyerj a mi látásmódunkba, és megfigyeld, hogyan versenyzünk egymással fej-fej mellett különféle fotós kihívásokban világszerte. Vagyis függetlenül attól, hogy egy kezdő fotós vagy, vagy egy hivatásos, aki a saját szakágában dolgozik, ez a DVD a számodra az eszköz, hogy inspirálódj a saját utad és látásmódod kifejlesztésére.

A DVD bemutatja, hogy hogyan dolgozz különféle környezetben és szituációban, első kézből láthatod, hogy mi hogyan állítjuk össze a képeinket a kezdettől a befejezésig, vagyis a perspektívától a világításon át az utómunkáig.

Szerintem szuper lehet, én nagyon szeretem az ilyen werkvideókat (ld. Videószerda), kár hogy az ilyen filmek magyar nyelven nem érhetők el. Persze az ára se semmi, 250 dollár, vagyis átszámolva kb. 55ezer Forint.

Magyar fotósok miért nem csinálnak ilyet? :)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Marcello Davini

    Szia! :)

    Én találtam :) egy fiatal magyar csapat, S1STUDIO néven futnak ők is csináltak egy oktató DVD -t

    http://s1studio.hu/dvd/

    • Köszi a tippet, nagy lelkesedéssel néztem meg a weboldalt, de amit ott láttam az szörnyű. Csapnivaló képek szétphotoshoppolva, remélvén hogy az electric sky effekt, a kamu lens flare, és a magenta falevelek megmentik a nem épp profi világítást, a semmitmondó pózokat, a rossz objektívválasztást és még sorolhatnám. A Digital background meg egyenesen vicc, az Utolsó vacsoránál a széken ülő emberek lebegnek a levegőben.
      Szóval szép kezdeményezés, de ezt a színvonalat nem kéne oktatni. :(