2022-től egy Nikon kamera se lesz már Made in Japan

A cég ugyanis 75 év után megszünteti a fényképezőgépek Japán gyártását, és minden kamerájuk összeszerelése Thaiföldön zajlik majd.

Egy japán szakmai portál információi szerint a Nikon azzal kíván költséget csökkenteni, hogy megszünteti a japán gyáregységét Sendaiban, ahol 1971 óta zajlott a fényképezőgépek gyártása, de egyébként a Nikon 1946 óta gyárt fényképezőgépeket Japánban. A Sendai gyár 50 éve volt a Nikon fényképezőgép-gyártásának központja, innen irányították a tengerentúli gyártóegységeket is.

Az alsóbb kategóriás kamerák eddig is Thaiföldön készültek, de a drágább modellek mindig is Made in Japan feliratot hordoztak magukon. Ezzel szemben a Z6 és Z7 kamerák gyártásának átköltöztetését idén októberben megkezdték már, a D6-ét pedig 2021 évvégéig fogják befejezni. Hirotaka Ikegami szerint, aki a Nikon Video Divízójának ügyvezetője, a régi gyártban startup cégeket fogadnak majd, Thaiföldön pedig továbbra is nagyteljesítményű és nagy precizitású fényképezőgép alkatrészeket fognak készíteni, melyek a kameráikhoz szükségesek.

Te mennyi esélyét látod, hogy a Nikon túléli a válságát?

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot