Megjelent a Loupedeck CT konzol, mely átjárást biztosít a fotó, videó és audio szoftverek közt

Gondoltál már arra, hogy tök felesleges egy kontrolleren ennyi potméter, mikor elég lenne egy vagy kettő is, amiknek a funkcióját könnyen és gyorsan lehetne váltogatni? A Loupedecknél gondoltak erre, meg arra is, hogy mennyivel könnyebb lenne így a kontrollerüket különféle szoftverekhez szabni. A Loupedeck Creative Tool erre kínál megoldást.

A Loupedeck eredetileg ugye a Lightroom vezérléséhez készült, de pár év alatt kinőtte magát, és mára már számos szoftvert tud kezelni: fotószerkesztő és videovágó progikat egyaránt. A potméter kiosztás, és a feliratok ennek ellenére még mindig a Lightroom kezelőfelületére utalnak, szóval a többi megoldás csak amolyan sufnituningnak tűnt. Ennek vet véget a finnek új kütyüje, a Loupedeck Creative Tool, vagy rövidítve Loupedeck CT, ami 6 enkóderből, egy érintőképernyős, nagyméretű vezérlőtárcsából, megannyi funkciógombból, és egy nagyméretű, szintén érintős státusz-LCD kijelzőből áll. A lényege pedig nem más, mint a különféle szoftverekhez alkalmazkodás.

loupedeck_ct_2-1200x1500
loupedeck_ct_4a-2560x1440

A Loupedeck CT kompatibilis a Lightroomon és a Photoshopon kívül a Premiere-rel, a Final Cuttal, a Illustratorral és az Ableton Live-val, de a gyártó szerint további szoftverek támogatása is várható, például a Capture One-é. A bemutatóvideón jól látszik a programok közti átjárhatóság, hiszen a képet a Lightroomban szerkesztik a kontrollerrel, majd megnyomják az Open in Photoshop gombot, és a PS-ben folytatják a szerkesztés ugyanezzel a kontrollerrel, bármiféle technikai átállás nélkül.

A Loupedeck CT a konstrukcióból fakadóan kisebb méretű, így nem foglal akkora helyet az íróasztalon.

Ára elsőre borsosnak tűnhet, de látván mennyire univerziális, és milyen jól kidolgozott, talán azt mondhatjuk, hogy az 500 Eurós vételár nem olyan vészes. Katt ide a részletekhez!

loupedeck_ct_3a-2560x1440

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Ádám Molnár

    Nagyon tetszik de rohadt drága :( Marad a +

    • vallfaarus

      honnan nézed ?

      Bécsből – netán New Yorkból – nem annyira vészes…

      különben is —> HAT HAVI MINIMÁLNYUGDÍJBÓL röhögve kijön !!

      :DDDDD