2012 Február – jön a Fuji cserélhető objektíves gépe

Egy kütyükkel foglalkozó brazil weboldal munkatársai nemrégiben részt vettek egy sajtóeseményen, ahol a Fujifilm szakembere egy új, cserélhető objektíves Fuji érkezéséről beszélt 2012 Februárjában. Korábban már volt szó arról, hogy a Fuji belépni szándékozik a MILC piacra, de ilyen konkrét dátumot még nem hallottunk eddig.

A Fuji a különleges, retró megjelenésű, nagy szenzoros és fix optikás X100-al indította el X-szériáját, melyet idén a hasonló, szintén retrós, de egyszerűsített X10 követett. Pár hete lehetett hallani arról, hogy jövő év elején piacra dobják az X-S1 modellüket is, mely egy 26-szoros zoomátfogású, nagytudású bridge kamera lesz, 2/3-os CCD-vel, és a mai kor igényeinek megfelelő elektronikus keresővel. Reménykedünk benne, hogy a Fuji a sok fotós szívét megdobogtató, “leicás” X100 mintájára tervezi új MILC gépét. Feltehetőleg a gépet a januári CES nemzetközi kiállításon fogják beharangozni.

Új tűnik a Fuji is az X-ben látja a jövőt /Forrás: www.ztop.com.br/

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot