Canon: új DSLR fejlesztés alatt, további képek a C300-ról

A tegnapi bejelentés magyar idő szerint éjjel fél kettő körül ért véget, így korrekt fotókkal csak most tudunk szolgálni. A hivatalos sajtóközleményben félig meddig fény derült arra a rejtélyes, piros pöttyös, DSLR-szerű gépre is, ami az egyik fotón volt látható a háttérben, de nem beszéltek róla.

Ez az első alkalom, hogy a Canon fejlesztést jelent be és nem kész fényképezőgépet. A sajtóközlemény szerint egy olyan DSLR-t fejlesztenek, mely a C300-zal egyetemben erősíti a Canon profi filmes vonalát (Cinema EOS), és tudásban az 5D Mark II és az új 1DX közé tehető majd. A múltkori 1DX bejelentésből, és ennek a masinának a fejlesztéséből kiindulva azt szűrhetjük le, hogy a Canon a videózásban látja a jövőt, hiszen úgy tűnik, hogy fényképezőgépeket szüntet meg, kategóriákat von össze, és profi videokamerákat kezdett el fejleszteni. Érdemes ezen elgondolkozni.

Egyelőre ennyit lehet tudni az új DSLR-ről: fullframe szenzoros, 4K felbontású videóra képes, külsőre pedig hasonlít az 1D sorozathoz, de ugyanúgy piros pöttyöt láthatunk rajta C betűvel, mint a C300-on van:

A tegnap éjjel beharangozott C300-ról pedig alább láthatók a hivatalos képek, a tegnapi tájékoztató eredményéről itt olvashattok. A cikk végén pedig egy kulisszák mögötti videó, amin Vincent Laforet forgatja a Canonnal Möbius c. mintafilmjét, melyet a tegnapi sajtótájékoztatón vetítettek le a szakmai közönségnek, más a C300-zal készült mintafilmmel egyetemben.

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot