Esküvői ruha fotózás 20m mélyen

Igazán különleges, mondhatni Trash-the-dress fotókat készített bizonyos Sharon Rainis. A csinos fotográfus menyasszonyi ruha modelljeit levitte a víz alá, és lebegve, hajóroncsok közt fotózta őket. A végeredmény nagyon látványos, íme egy videó a képek készítésének körülményeiről, illetve a kivitelezés során felmerült kihívásokról Sharon ekképpen nyilatkozott:

“Hogy min megy keresztül egy modell egy hasonló projekt során? Hát elég sok mindenen! Ott kezdődik, hogy a lányok az esküvői ruhán kívül semmit sem viselnek, így testhőmérsékletük elég gyorsan esik, ami megnehezíti, hogy természetes arcot vágjanak és sokáig visszatartsák a levegőt. Nem viselnek maszkot sem, így a kommunikáció az őt körül vevő búvárokkal szintén nehézkes. Gyakorlatilag csak azzal a búvárral tudnak némiképp kommunikálni, aki a levegőt biztosítja nekik, ő van csak annyira közel hozzájuk, hogy egyáltalán lássák. A modelleknek elég sokáig kell tudni visszatartani a levegőt, ami annál nehezebb, minél tovább vannak a víz alatt és minél alacsonyabbá válik a testhőmérsékletük. Ha ez még nem lenne elegendő, a lábaikra ólmot kötve súlyoztuk le őket a talajra, ami nem feltétlenül növelte a komfortérzetüket.”

 

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot