Újabb díjat nyert Szalmás Péter

A FotóSarok népszerű sport- és riportfotó oktatója, a többszörös Sajtófotó díjas Szalmás Péter újabb elismerést zsebelt be a minap, ezúttal a MOB és a Magyar Sportmúzeum által kiírt Ezüstgerely 2011 pályázaton ért el 2. helyezést H2O 1. című képével.

Peti – aki egyébkénét a magyar evezős sport első számú fotósa, továbbá a Népszava fotóriportere – a múltkoriban mesélt erről a képsorozatról. Az az ötlete támadt, hogy a kamerát ráerősíti a sárkányhajó orrára, és távkioldóval készít képeket. Divat ugye a kajak-kenu sportoknál, hogy célba érés után – pláne ha nyer a csapat – beborulnak a vízbe. Peti gondolta, hogy sárkányhajóval eddig még senki nem borult a vízbe örömében, ez azért egy elég nagytestű hajó, így bátran erősítette fel a masinát a hajó orrára.

…aztán tévedett: a csapat célba ért, és annak rendje és módja szerint örömükben beborították a hajót, így Peti gépe hullámsírba veszett. A gép használhatatlanná vált, de a memóriakártyát meg lehetett menteni, és Peti saját bevallása szerint élete legjobb képeit töltötte le róluk. Ahogy nézem ez a kép még a verseny és nem a borulás, ettől függetlenül szép munka. Gratula Szali! :)

Szalmás Péter – H2O 1. (Forrás: nepszava.hu)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • liz

    Nagy gratula és várjuk a többi fotót is!! :))