Máté Bence dokufilm a Spektrumon

Nem is kedveskedhet a Spektrum TV  szebb karácsonyi ajándékkal, mint amivel egy tévécsatorna kedveskedhet a fotósok számára. December 26-27-28-án, mindhárom nap 16:00-kor kerül műsorra a Láthatatlan madárfotós című, háromrészes dokumentumfilm sorozat Máté Bencéről…

…de nem is akármilyen, ugyanis a film egy olyan együttműködés koronája, melynek 4 összetevője garantált sikert sugall: profi operatőrök, Phantom HD 1000fps kamera, Máté Bence közreműködése, valamint Magyarország mesés tájai és madárvilága. A recept tökéletes, az eredmény az alábbi előzetes alapján magáért beszél. Én már alig várom!

Igaz alig több csak mint egy perc, ennek ellenére javaslom, hogy HD, teljes képernyő, hátradőlés…tudjátok.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Tapasztalatból mondhatom, hogy nagyon jó lett. Igaz én is csak az első részt láttam belőle, de érdemes megnézni.

    Itt pedig Máté Bence mesél különféle videó felvételeken, többek közt a sorozat bemutató sajtótájékoztatóján.
    http://blog.volgyiattila.hu/2011/12/20/mate-bence-muhelytitkairol-mesel-a-lathatatlan-madarfotos/

  • Erdősi József

    A film első két részét láttam, ami bizonyos tekintetben nagy csalódás. Mindenről szól, csak Máté Bencéről nem. Hosszú percekig ugyanaz a bevezető ismétlődik mindkét rész elején, a profi operatőrök “villognak” a Phantopn HD kamerájukkal, eközben elsikkad az egyik legtehetségesebb fotós műhelytitka, emberi arca és maga a fotózás élménye, annak bemutatása és egy – egy akció felépítése. Azt vártam, hogy erre koncentrál a film, nem pedig hosszú percekig mutatja a HD kamera által készített bravúros filmrészleteket, ehhez azonban Máté Bencének semmi köze.
    Full reklám és műanyag íze van a filmnek, és igazíból aki miatt készült, az teljesen mellékszereplőjévé vált a filmnek.

    • Részben egyet értek. Viszont az, hogy Máté Bencének a bravúros filmrészletekhez semmi köze, az nem igaz, mert javarészt ő állította be, világította be és vezényelte le a felvételeket. Nekem egy bajom volt vele, hogy rövid a film, és ahogy mondod bőven fért volna még bele tartalom. Viszont látványos, humoros…kicsit nekem olyan volt, mintha gyerekeknek készült volna.

  • Adrian97

    Valaki megtudná nekem mondani hol birom megnézni a részeket mert csak az elsőt birtam. Előre is köszönöm