Szalmás kolléga a 30. Sajtófotó zsűrijében

Közzétették ma a 30. Sajtófotó pályázat kiírását és zsűrijét, melynek három külföldi és két magyar tagja közül az egyik Szalmás Péter, a FotóSarok riport- és sportfotó oktatója, valamint a Népszava napilap képszerkesztője. A zsűri további tagjai a következők:

  • Tony Hicks az AP európai és afrikai fotószerkesztője
  • Marián Pauer fotótörténész, a Pozsonyi jogi egyetem média karának tanszékvezetője
  • Radu Sigheti a Reuters romániai vezető fotóriportere
  • Virágvölgyi István az MTI fotószerkesztőségének vezetője

Pályázni december 15-től január 6-ig lehet, 2011. január 1. és 2011. december 31. között készült fotókkal. A pályázat kiírói összesen 13 kategóriában várják a nevezéseket, melynek díja egyszeri 3000,- Ft.

A Sajtófotó pályázattal egyidejűleg kiírták a Pro Cultura Urbis Alapítvány Budapest Fotográfiai Ösztöndíját is, melyről a hivatalos közlemény ekképp ír:

Az ösztöndíjat az a fotográfus nyeri el, akinek a képei a Magyar Sajtófotó Pályázaton sikerrel szerepelnek, a szinopszisa és munkaterve, a Fővárost, valamint a magyar fotográfiát egyaránt gazdagító teljesítményt ígér. A Budapest Fotográfiai Ösztöndíj esetében, a zsűri, a Pro Cultura alapítvány képviselőjével, Korniss Péterrel egyetértésben jelöli ki az ösztöndíjas személyét.

A részletes kiírást a Magyar Sajtófotó Pályázat hivatalos honlapján találjátok.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot