‘Wonderland’ Nadav Bagintól

Egy izraeli srácra lettem ma figyelmes. Nadav Bagin mesevilágot teremt makrofotóival. Előtte azonban egy kis magyarázat a “photoshoppolásról”.

Bármerre barangolok a neten manapság, ha látok egy jó fotót, amihez kommentet lehet fűzni, biztos hogy minden tizedik kommentelő azt mondja rá, “ez photoshop”. Sok ember el sem tudja képzelni, hogy ügyes technikával, világítástechnikával és kreativitással is lehet hihetetlennek tűnő képeket készíteni. Ezt a példát erősítik Nadav Bagin Wonderland sorozatának képei. Makrofotóinál a Canon 60D+100mm/2.8 Macro pároson kívül többnyire házi kiegészítőket használ, színes műanyag táskákat, fóliákat háttérként, világításként pedig néha egyetlen vakut, néha négyet. Képei nem montázsok, hanem kreatív ötletek, melyekhez a technika és a fény ismerete társul, továbbá végtelen türelem, hogy kivárja, míg alanyai a megfelelő helyen és pózban állnak.

Hogy ez természetfotózásnak minősül-e? Manapság nagy viták övezik ezt a kérdést. Szerintem ez már nem, de attól még zseniális képek!

Alább kigyűjtöttem néhányat, két werkfotóval kiegészítve, teljes portfólióját weboldalán, a www.aimishboy.com-on tekinthetitek meg.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot