Lightroom 4 bemutatóvideó

Próbáltam az új Lightroom 4-et, de megküzdöttem vele. Viszont találtam egy egy órás bemutatóvideót, ahol szépen elmagyarázzák mi micsoda.

Teljesen áttervezték az alap (Basic) csúszkákat, alább látható a különbség. Én bevallom őszintén meg is szenvedtem ezzel a kezelőfelülettel. Nem lehet egyértelműen párhuzamot vonni a régi és az új csúszkák közt, egyedül az Exposure, a Contrast és a Blacks a régi, bár a Blacksnél is meg kell szokni, hogy eddig, ha pluszba húztuk, növeltük a feketék arányát a képen, az új programmal mindezt negatívba húzással lehet majd elérni.

A helyi javítóecset opciói is kibővültek, ld. alább:

Ezeken kívül számos új funkciója van az új Lightroomnak, úgymint a videószerkesztés, a fotókönyv készítés, a fotók Google Maps-en való elhelyezése stb. Ezeket az alábbi videó részletesen szemlélteti:

Az új Lightroom 4-et az Adobe Labs oldaláról tudjátok letölteni, a program tavaszig aktív marad. Figyelem, Windows XP alatt ez a szoftver már nem fut!

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot