OMG! WTF?

Az Olympus játszik a szavakkal épp. OMG, vagyis Oh My Goodness szavakkal illetik a hamarosan nyilvánosságra kerülő MILC kamerájukat. Folytatódik a retro-őrület, jön az Olympus OM-D!

Maga a tény, hogy az Oly új kamerát fog bejelenteni, nem pletyka, hiszen ők is hangoztatják, mégpedig az OMG szöveggel. Azt mondják ez volt az első szavuk, mikor először látták az új gépet. Rögtön ment a találgatás, ugyanis a fényképező neve Olympus OM-D lesz, vagyis vélhetően OM-Digital, ami azt jelenti, hogy a régi OM széria digitális változatát dobják piacra. Az OM SLR gépek így néztek ki:

Olympus OM-2

Mivel az OM nevet viszik tovább, sejthettük, hogy a Fuji politikáját követve az Olympus is egy retro stílusú kamerát fog piacra dobni. Ki is szivárgott az első fotó, bár nekem az a gyanúm, hogy az ilyen jellegű, műtermi részletfotókat a gyár terjeszti beetetésként, de kit érdekel? Mindenesetre vicces az utólag rátett “OM” felirat, legalább a Photoshop-huszár perspektivikusan torzítva tette volna rá.

Olympus OM-D lesifotó

A mirrorlessrumors.com és a frissen alakult 43rumors.com weboldalak a specifikációkat is tudni vélik, lásd alább. Egy dolog biztató: valószínűleg ez is tetszetős masina lesz, és olcsóbb lesz, mint a vetélytárs Fujifilm X-PRO1, mely úgy tűnik a félmilliót közelíti, mire piacra kerül.

Olympus OM-D specifikációk:

– Klasszikus OM design
– Időjárásálló magnézium váz
– 373g tömeg
– 16 megapixeles szenzor nagy dinamikatartományra optimalizálva
– ISO 200 – 25.600 érzékenység
– 1.44 millió képpontos beépített elektronikus kereső (a váz közepén helyezkedik el, mint a régi OM gépekben az optikai kereső, a felbontása ugyanaz, mint az Oly VF-2 jelzésű keresőjéé)
– 3″ méretű, kihajtható, 610.000 pixeles OLED LCD kijelző
– Vázba épített, ötirányú képstabilizátor
– Gyors autofókusz, 3D témakövetés
– Fekete vagy Ezüst színben
– Ár: Kb $1.100 vagy 1.000 Euro

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot