UPDATE: Jön a Canon 5D Mark III/X Március elején és még más is

A Canonrumors.com “szinte halálbiztos” kategóriába sorolta a hírt, hogy hamarosan bejelentik a Canon 5D Mark II utódját, valamint a 650D-t, új csúcsvakut és új objektíveket. A specifikációk az alábbiak:

UPDATE: a legfrissebb infók szerint az 5D utódja Március 2.-án lesz bejelentve, már közzétették a sajtótájékoztatók helyét és idejét Franciaországban és Szingapúrban. Ettől függetlenül február 27-28-án is bejelentenek valamit.

Canon 5D utód

A termék pontos neve egyelőre nem ismert. Canon EOS 5D Mark III vagy Canon EOS 5D X. A bejelentés ideje február 27-28 március 2.

Specifikációk:

  • 22mp fullframe szenzor
  • 61 pontos autofókusz
  • 100%-os lefedettségű kereső
  • 3,2″ méretű LCD
  • Dupla CF/SD kártya foglalat
  • Ára: kb. 3500 USD, ami átszámítva cirka 760.000 Ft, ez Európában, Magyarországon várhatóan kb 900ezer és 1millió Ft között lesz :(

Canon 590EX csúcsvaku

Várhatóan az új 5D-vel jelentik be. Beépített rádiós kioldóval fog rendelkezni, és a nevéből adódóan magasabb kulcsszáma lesz, mint elődjének, melyet egyébként az egyik nagy amerikai áruház webshopjában már kifutott termékként jelez, tehát valószínűleg nem bővül a vakucsalád, hanem utódot kap az 580EX II.

EF 200-400 f/4L 1.4x teleobjektív

Ezt már korábban bejelentették, de csak a fejlesztést. Most úgy tűnik elérkezünk a hivatalos bejelentéshez. Az ára borsos lesz, 11.000 USD, vagyis átszámolva kb 2.2millió Ft (Európában vélhetőleg 2,5millió fölött).

EF 40mm f/2.8 Pancake

Vélhetőleg EF bajonettes lesz és nem EF-S, de pancake obi lesz az biztos. Pancake-nek hívjuk ugye azon objektíveket, melyek ultravékonyak, tehát alig 1-2 cm-re állnak ki a vázból. Bejelentés vagy az 5D-vel egyidejűleg, vagy rövidesen utána.

Canon EOS 650D

Bejelentés várhatóan Március 2.-án, ezt már nem írták annyira biztos hírnek, mint a fentieket, de március eleji bejelentésekről régóta esik szó, így elég esélyes a dolog. Nincs még pontos infó, csak az, hogy egy új kitobival érkezik, az EF-S 18-135 II-vel, mely csendes autofókusz motort kap majd.

Rossz hír viszont, hogy a Canon 1Dx polcokra kerülése várhatóan csúszik, április május az új időpont.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot