Stabilizált Tokina 70-200mm f/4 a CP+on

Ma derült fény a hírre, hogy a Kenko-Tokina a CP+ Show-n mutatja be, és hamarosan piacra dobja a stabilizált 70-200-asát.

Az új obinak csak egy ún. mockup darabját mutatják be, ami még nem kipróbálható, viszont annyit már tudni, hogy az obi ultrahangos, belső élességállítású fókuszmotorral bír majd, és megkapja a Tokina első optikai stabilizátorát. A fényereje fix f/4 lesz, közelpontja 1 méter, hossza 168mm, az objektív FX formátum, tehát teljes képkört rajzol ki, FullFrame gépeken is használható. Elsősorban a Nikon felhasználókat fogja érdekelni a dolog, számukra ugyanis nincs más alternatíva, ha a Canonhoz hasonló 70-200/F4 IS obit szeretnének használni.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Gyuszkofoto

    Remélem, hogy minőségben a Tamron és a Sigma hasonló teléi fölött lesz, akkor lenne igazán csak jó alternatíva a 70-200 VRII mellé. Árban bőőőven elmaradhat a vetélytársaktól miattam. :)