Szülés fotózás mesterfokon – megindító képek

Igencsak megosztó téma a szülés fotózása. Amerikában már ez is divat, itthon is páran igényt tartanak rá. Ha valahol igazán érzelemdús, megindító, kifejező képek készülhetnek az a születés és a halál, vagyis a szülőszoba és a temető. Most előbbibe nyerhetünk betekintést. Vigyázat, részben NSFW!

A Bezzeganya blogon találtam a birthphotographers.com oldal címét, mely gyermekszülést fotózókat tömörít Amerikában. Épp zajlik az oldalon 2011 legjobb szülésfotójának közönség általi kiválasztása. Eszméletlen képek, igazán hatásosak. Ti fotósként mit gondoltok erről? Természetes igény ez, vagy aberráció? Sosem vállalnátok ilyet, vagy van az a pénz, vagy akár ingyen is? Csak ismerősöknek, vagy idegeneknek is?

A linkelt oldalon nincsenek obszcén képek egyébként  (bár ez is ízlés kérdése), többsége tényleg klasszikus szociofotó, mégis kicsit más. Engem elbűvölt ez a kategória megmondom őszintén. Öröm, boldogság, szenvedés, összetartozás, koncentráció, a születés csodája…egyszóval képen megörökített érzelmek magas fokon!

Klikk az alábbi fotóra, hogy a többit is láthassátok a birthphotographers.com 2011 Award oldalán:

Forrás: Megan Crown – birthphotographers.com

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot