Videószerda: Épületfotó fényfestéssel

A mai videószerdában rendhagyó épületfotózózást láthatunk. Mike Kelley mutatja meg, hogy hogyan lehet még jobban feldobni egy épületet egy szem rendszervakuval.

Mike a gépet szokás szerint állványra helyezi, majd több expot készít úgy, hogy először kiexponálja a környezeti fényt, majd az épület belső fényeit, végül elkezdi vakuval megfesteni az épületet és környékét, utolsó lépésként pedig Photoshopban készít egy kompozit képet. A felhasznált eszközök a következők: Canon 5D Mark II váz egy MacBook Pro-ra kötve, Canon 17mm Tilt-Shift objektív és egy monopodra helyezett Canon rendszervaku, melyet TTL-képes Pocket Wizzard kioldóval süt el. Szép az eredmény, de Magyarországon meg ne próbáljatok közterületen állványon hagyni egy ilyen set-upot úgy, hogy elsétáltok 20-30 méterre, inkább hívjatok egy segítő társat, aki őrzi a felszerelést! :)

Ha tetszik a technika, nézzétek meg a FotóSarok Blog korábbi, hasonló cikkét, mely a fényfestésről szól.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot