Videószerda: Joe McNally és a PW Plus III

A minap ejtettünk szót az új Pocket Wizard Plus III rádiós kioldó megjelenéséről. A mai videóban Joe McNally mutatja be széleskörű használhatóságát egy új, legalábbis számomra új funkcióval, az átjátszással.

McNally híres arról, hogy eszement ötleteket talál ki, és ebből rendszerint különleges képek is születnek. Nem véletlen, hogy a National Geographicnak is fotóz. Az alábbi videóban az új PW kioldókat helyezi fel egy…hát a jóég tudja mi ezeknek a neve, egy kocsira, amivel kiszáradt tómedrekben szoktak sebességrekordokat felállítani. McNally a videóban elmondja, hogy nem sok van még a Pocket Wizardnál az új kioldóból, így szinte az összeset odaadták neki a tesztre.

A kocsira két fényképezőgépet erősített fel, ezeket a Pocket Wizard Plus III oldja ki, természetesen egy másik PW III távvezérlésével. Az utastérbe egy vakut helyezett el vörös fóliával, hogy a keskeny szélvédő világítson a fotón, majd az egész szettel, kocsival úgy haladtak, hogy ellenfényes fotók szülessenek menet közben.

De ami az érdekes, az az, hogy mivel a kocsi nagy sebességgel halad, hamar kilép a Pocket Wizard hatótávolságából (ami egyébként hivatalosan 500 méter, a gyakorlatban ez jó eséllyel azért kevesebb). Emiatt használja McNally a PW Plus III új (elnézést, csak számomra új, Völgyi Attila nevű olvasónak köszönöm a kiigazítást!) funkcióját, az átjátszást. A kocsi útvonala mentén állványokra felerősített Plus III-akat tesznek, melyek továbbítják az adó jelét a kocsin lévő vevőkre, mint egy kis átjátszóállomás. Így emberünk meg tudja sokszorozni a kioldó hatótávolságát.

Ügyes…. lássuk a videót:

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Az átjátszás nem új funkció, már a PW Plus II+ és a MultiMax is tudta, sőt szerintem a TTFlexek is.