Videószerda: Reklámfotózás bányában

Nem mindennapi reklámfotózásról találtam videót. Tyler Stableford a Timberland márkának készített rendhagyó image-fotókat, 760 méter mélyen a föld alatt, igazi bányászokkal munka közben.

A Timberland cipőgyártó cég felkérte az outdoor fotóiról híres Tyler Stablefordot, hogy mutassa be milyen strapabíróak a Timberland új PRO melós bakancsai. Stableford (vagy a marketinges) úgy döntött, hogy valódi melósokkal fogja bemutatni a terméket, valódi körülmények között, így stábjával lementek egy aktív szénbányába és ráadták a bányászokra a bakancsokat. Azon túl, hogy a fotós kiexponálta a pislákoló tárnafényeket, néhány rendszervakuval gondoskodott arról, hogy a dolgozó bányászok, de leginkább a bakancsok ne kerüljék el a néző figyelmét. A Canon 1D Mark IV + Canon 24-70/2.8 L beállításai többnyire a következők voltak: ISO1600, f/4 és 1/15s. További eszközök: 2db Canon 580EX II CTO és zöld fóliákkal softboxba téve, keresztben világítva, továbbá egy harmadik 580EX pici Lumiquest tépőzáras boxszal, rúdra szerelve, mellyel az asszisztenes csak a bakancsokat világította. Ezen kívül kellett még néhány fejlámpa, hogy élességet találjon a gép, illetve egy szett TTL-es rádiós kioldó.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot