A Canon Hungária közérdekű bejelentése

Fény derült arra, hogy a hivatalos szakszervizeknél javításra került 1000D, 450D, 500D, 600D és 60D fényképezőgépeknél az alábbi problémák merülnek fel, és a fényképezőgép nem működik megfelelően.

  1. Adott Eye-Fi kártyák használata esetén a fényképezőgép nem kapcsolható be normál módon.
  2. Ha a fényképezőgép bekapcsológombja a ki állásban van, és a kártyanyílás felnyitása után azonnal eltávolítanak egy általános SD-kártyát, a fényképezőgép nem kapcsolható be normál módon.

Ideiglenes megoldás

A fenti jelenségek valamelyikének előfordulása esetén az akkumulátor eltávolításával, majd visszahelyezésével a fényképezőgép normál módon bekapcsolható lesz. Az 1. jelenség esetén azonban, ha egy érintett Eye-Fi kártyát helyeznek be a fényképezőgépbe, a 2. jelenség ismét előfordul, tehát kérjük, használjon általános SD-kártyát a felvételkészítéshez.

 Érintett termékek

EOS 450D, EOS 600D és EOS 1000D, melyekben nyomtatott áramköri lapot (PCB) cseréltek a Canon hivatalos szakszervizeiben (ASF) a termékek piacra dobásától 2011. november hó végéig.

EOS 500D, melyben nyomtatott áramköri lapot (PCB) cseréltek a Canon hivatalos szakszervizeiben (ASF) a termék piacra dobásától 2010. február hó végéig.

EOS 60D, melyben nyomtatott áramköri lapot (PCB) cseréltek a Canon hivatalos szakszervizeiben (ASF) 2011. márciustól 2011. november hó végéig.

Érintett Eye-Fi kártyák

Eye-Fi kártyák, melyek nevében az „X2” jelzés található, pl. Connect X2, Mobile X2, Pro X2 stb.

Az ilyen hibajelenséget mutató termékeket ingyenesen bevizsgáljuk és javítjuk.

Canon Hungária Kft. (www.canon.hu)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot