Canon és Nikon ISO összehasonlítás

5D Mark III, D800, D4, mindegyik géptől ugyanaz a fotó, a bűvös, rendezvényfotós ISO 3200-on. Is…

Kaptam egy weboldal tippet, amit most megosztanék veletek, ugyanis elég aktuális, és remélhetőleg a jövőben is ilyen jól használható marad. A legújabb és a nem túl régi gépek ISO teljesítményét lehet összehasonlítani a segítségével. A Canontól és a Nikontól kezdve a Fujin, Leicán, Olympuson, Panasonicon és Sonyn át egészen az Iphone-ig. De ami a legszebb, hogy a listában már benne van a Canon 5D Mark III, a Nikon D800 és a Nikon D4 is, amire jelenleg mindenki kíváncsi. Sajnos az 1Dx-et valahogy még nagyon féltve őrzi Canon, így nem igazán találni használható mintákat, ezen az oldalon sem szerepel jelenleg a listában.

Íme a weboldal linkje:

Image Resource – Comparometer

Pár mintát kigyűjtöttem ízelítőként, a rendezvényfotósok, esküvőfotósok által gyakran – félve – használt ISO 3200-ról, de a weboldalon a teljes ISO skála fent van minden géptől. Azt azonban vegyétek figyelembe, hogy ezek a mintafotók nem zajszűrt RAW képek, hanem a kamera által szűrt JPG fotók, ami azért nem ugyanaz, mintha RAW-ban készítünk képet, és egy újabb RAW feldolgozó progival szűrjük.

A képek 100%-os nagyítású kivágások, de kicsinyítve vannak, hogy beférjenek a tördelésbe. A valódi méret megtekintéséhez kattintsatok a képekre:

Canon 5D Mark II és 5D Mark III

Canon 5D Mark III és Nikon D800

Nikon D3s és D4

…és ami sok fullframe-re váltani szándékozó embert érdekelhet: Canon 60D és 5D Mark II

 

Sajnos teljes méretű tesztfotókat nem tudok feltölteni, mert a rendszerünk képfeltöltési korláta 4MB. Kattintsatok a fenti weboldalra, és kérjétek le a gépeket, hogy megkapjátok a teljes méretű fotókat. Egy tippet mondanék még: a tesztképeket új fülön, vagy új lapon nyissátok meg, különben a keskeny összehasonlító oszlopban jelenik meg. Vagyis Ctrl+klikk a képre :)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot