Fotószerkesztés iPaden

H.Andras blogján találtam ezt a videót az iPadre szánt iPhoto szoftverről. Érdemes megnézni, hasznos kis dolog ez!

Ott kezdődik, hogy az iPad 3 a FullHD-nál is nagyobb felbontású Retina Display kijelzővel érkezik, ami seggreülős képminőséget ígér. Ott folytatódik, hogy a ketyere internetkapcsolattal bír, és azzal végződik a történet, hogy mindehhez már adott egy iPhoto nevű alkalmazás, aminek a segítségével szerkeszthetjük a fotóinkat az iPad-en, sőt a progi RAW file-okat is képes kezelni.

Gondolom Nektek is világos az összefüggés: színhelyes kijelző, RAW fotószerkesztés, mobilinternet…egyenlő a helyszínről küldhető fotókkal. Riporterek, sportfotósok vagy bárki, aki a fotózás helyszínéről, vagy az otthoni gépétől távol kénytelen anyagot leadni, az nagy hasznát fogja venni ennek a cuccnak. Egy hibája van csak, hogy max. 19 megapixeles felbontásig fogad képeket.

Alább egy videó, amint Handras bemutatja az új appot:

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • nem adott az iPhoto (for iOS), hanem meg kell venni, és nem annyira a 19 megapixel a szűk keresztmetszet. de határozottan igéretes – akárcsak az iMovie for iOS videószekresztésre