Instagram hamarosan Androidra is

Mondhatnátok, hogy a mobilos fotózás nem fotózás. Pedig az. Sokan használják, többek közt profik is. És most végre nem csak az iPhone-t használók kiváltsága lesz a népszerű fotós-képszerkesztő-megosztó program.

Sok fotós azért használja a telefonját, mert olyan témát örökít meg, olyan közegben jár-kel, ahol a nagy gépet nem néznék jó szemmel. Lásd Gárdi Balázs. Sokan azért használják, mert frissen tartja a kreativitást, a fotós szemet, és a telefon mindig nálunk van, a fényképezőgép meg csak néha. Mások nyaralásra, családi eseményekre nem is visznek mást csak egy telefont egy jó kamerával (persze kategóriájához képest). Az iPhone 4S vagy épp a Samsung Galaxy S2 kamerája már egész tűrhető képminőséget képes nyújtani.

Ha meg mégsem, akkor jön az Instagram. A Polaroid formátumú mobilfotók ugyanis különféle effektekkel felturbósítva sajátos hangulatot eredményeznek, ezért is olyan népszerűek. Nem a képminőség számít hanem a tartalom és a hangulat. A Instagram fejlesztői pedig bejelentették, hogy teljes gőzzel dolgoznak az alkalmazás Androidra szánt verzióján, mely saját bevallásuk szerint jobb lesz, mint az iOS-es, mivel az Androidos telefonokon több hardvergomb is van, így a kezelése egyszerűbb lesz, mint az iPhone-os verzióé. Pontos dátumot nem jelöltek még meg, de hamarosan elérhető lesz az Android-app, így csatlakozhatunk az Instagramot jelenleg használó 27millió felhasználóhoz.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot